Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Στη «φάκα» ο εισπράκτορας μαϊμού

Την πάτησε τελικά ο μαϊμού-εισπράκτορας της ΔΕΗ, που φέρεται πως εξαπάτησε δεκάδες πολίτες της Θεσσαλίας, της Κεντρικής ακόμη και της Βόρειας Ελλάδας, ζητώντας τους να πληρώσουν δήθεν ανεξόφλητους λογαριασμούς, καθώς συνελήφθη από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.
Ο 47χρονος άνδρας συνεργαζόταν με μια 20χρονη, που συνελήφθη επίσης από τις αρχές, καθώς αποσπούσαν χρηματικά ποσά κυρίως από ηλικιωμένους πελάτες με την επιχειρηματολογία πως είχαν ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο εισπράκτορας εμφανιζόταν στις πόρτες των σπιτιών των θυμάτων του και μόλις αντιλαμβανόταν ότι ήταν ηλικιωμένοι έπαιζε το ρόλο του υπαλλήλου της ΔΕΗ.
Ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και πανικόβαλλε αρκετούς, οι οποίοι όταν άκουγαν πως θα γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότησή τους, εάν δεν καταβάλουν τα χρήματα, πλήρωναν τον εισπράκτορα, ο οποίος μάλιστα έκοβε και αποδείξεις!
Στην περίπτωση όμως που τα θύματά του ήταν νεαρής ηλικίας, άλλαζε ρόλο κι έπαιζε τον αναξιοπαθούντα, αποσπώντας εκτός από χρήματα και τον οίκτο των πολιτών.
Η σπείρα όμως πλησίασε και Βολιώτες, ενώ δύο από αυτούς πριν από ένα εξάμηνο ανυποψίαστοι έδωσαν 350 και 450 περίπου ευρώ αντίστοιχα.
Βέβαια όταν κατάλαβαν το σφάλμα τους επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να διερευνήσουν την υπόθεση.
Ενήμεροι για την κατάσταση ήταν και οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ Α.Ε/Παραρτήματος Βόλου, που με ανακοινώσεις τους προσπαθούσαν να ενημερώσουν το κοινό για τα περιστατικά, τονίζοντας πως κανένας υπάλληλος της ΔΕΗ δεν έχει δικαιοδοσία να λαμβάνει χρήματα από τους πολίτες, χτυπώντας την πόρτα τους.
Τελικά χθες αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας συνέλαβαν και τα δύο μέλη της σπείρας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσπασαν συνολικά 3.200 ευρώ από πέντε ηλικιωμένους στην Καρδίτσα.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template