Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Συνταξιούχος 55 χρονών, εμπρηστής 30 αυτοκινήτων!

Ένας 55χρονος συνταξιούχος, κάτοικος Βόλου, είναι ο δράστης που προκάλεσε 30 εμπρησμούς και εκρήξεις κατά σταθμευμένων αυτοκινήτων, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, που έπεσε την Πέμπτη στα χέρια της Αστυνομίας και προφυλακίστηκε, με εντολή του εισαγγελέα.
Ο δράστης είχε μανία με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, που εμπόδιζαν την ομαλή κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια και τις εισόδους πολυκατοικιών, ενώ κατασκεύαζε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να πετύχει το σκοπό του!
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από κατάλληλο προανακριτικό και αστυνομικό χειρισμό, ανακαλύφθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος από τις 23 Οκτωβρίου 2007 μέχρι στις 30 Απριλίου 2009, προκάλεσε 30 εμπρησμούς και εκρήξεις, σε βάρος ισάριθμων σταθμευμένων Ι.Χ. και μικρών φορτηγών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και άμεσο κίνδυνο για ανθρώπους.
Πρόκειται για έναν άνδρα, ετών 55, ημεδαπό, συνταξιούχο τραπεζικό, κάτοικο Βόλου.
Όπως αποδείχτηκε, ο 55χρονος κατασκεύαζε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από φιαλίδια υγραερίου (γκαζάκια) και εύφλεκτο υλικό (χαρτί κουζίνας με οινόπνευμα) και τους τοποθετούσε κάτω από συνήθως παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και φορτηγάκια, ενώ, βάζοντας φωτιά, προκαλούσε πυρκαγιά και έκρηξη.
Αιτία των πράξεών του, αναφέρει η Αστυνομία, φέρεται ότι είναι η ακραία αντίθεσή του στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή διέλευση και κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια και στις εισόδους πολυκατοικιών.
Σε βάρος του συνταξιούχου σχηματίστηκε δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος (εμπρησμός και έκρηξη κατά συρροή, από ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο), που υποβλήθηκε αρμοδίως και ήδη, στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης.
Ο 55χρονος, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στις φυλακές μέχρι τη δίκη του.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template