Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

«Σήριαλ» με το πόσιμο νερό της Νέας Αγχιάλου

Τι είδους παιχνίδια παίζονται με το πόσιμο νερό της Νέας Αγχιάλου;
Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέος Τύπος.

Ούτε «ίχνος» νικελίου υπάρχει στο πόσιμο νερό του Δήμου Νέας Αγχιάλου, υποστηρίζει, τώρα, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε και προέτρεπε τους δημότες να διακόψουν την κατανάλωση.
Το Σαββατοκύριακο με άκρα «μυστικότητα», όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, έγιναν νέες δειγματοληψίες από ιδιωτικό διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο του Βόλου, στην ίδια γεώτρηση, όπου διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα του εργαστηρίου (Γενικό Χημείο του Κράτους!) που έδειξαν ποσότητα νικελίου παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο ήταν τελικά «λάθος».
Το πόσιμο νερό του Δήμου Νέας Αγχιάλου είναι άριστο, δηλώνει ο Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος μπορεί να πίνει άφοβα νερό».
Ηδη πάντως από τη Διεύθυνση Υγιεινής λαμβάνονται νέα δείγματα για επιπλέον αναλύσεις. Στις 26 Μαΐου ελήφθησαν δείγματα από τη Διεύθυνση Υγιεινής, τα οποία εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και από εκεί για ανάλυση στα εργαστήρια του Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της Φλώρινας.
Ένα μήνα σχεδόν αργότερα, τα αποτελέσματα έδειχναν ποσότητα νικελίου διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο.
Την περασμένη Παρασκευή η ομάδα πλειοψηφίας, συνεδρίασε εκτάκτως, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις του εργαστηρίου του ΤΕΙ που είχε αναθέσει η Διεύθυνση Υγείας, ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής.
Στη σύσκεψη βρέθηκε «κατά τύχη» (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει), η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ευαγ. Κρίκου.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έγιναν δειγματοληψίες στο πόσιμο νερό όχι μόνο στη γεώτρηση, όπου αρχικά εντοπίστηκε νικέλιο, αλλά και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις του Δήμου και στις δεξαμενές.
Τα αποτελέσματα του ιδιωτικού χημικού εργαστηρίου έδειξαν ότι η ποσότητα του νικελίου είναι... μηδενική.
Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος, το εργαστήριο του ΤΕΙ «δεν είναι διαπιστευμένο για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αποτελέσματα είναι λάθος. «Δύο φορές το χρόνο το ιδιωτικό εργαστήριο πραγματοποιεί ελέγχους στο πόσιμο νερό για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων και ουδέποτε βρέθηκε το παραμικρό» εξηγεί ο κ. Καραπατάκης, ο οποίος όμως παραδέχεται ότι ποτέ δεν έγιναν αναλύσεις για νικέλιο «διότι δεν υπήρχαν ενδείξεις».
Το γεγονός ότι ποτέ δεν έγιναν αναλύσεις για την ύπαρξη νικελίου, επιβεβαιώνει από την πλευρά της και η κ. Κρίκου.
Ο Δήμαρχος, δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ώστε να διαπιστωθεί γιατί το εργαστήριο του Τεχνολογικού Ιδρύματος έδειξε την ύπαρξη νικελίου «από τη στιγμή που δεν υπάρχει νικέλιο στο πόσιμο νερό ούτε για δείγμα και το απέδειξαν τα αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου», τα οποία θα είναι έτοιμα και θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο Τετάρτη.
Από την πλευρά της πάντως, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ευαγγελία Κρίκου διατηρεί τις επιφυλάξεις της και κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι «όλα έγιναν γρήγορα και κρυφά».
Η κ. Κρίκου σκοπεύει να ζητήσει να γίνει νέα μέτρηση από κρατικό φορέα, ώστε να σταματήσει η ανησυχία του κόσμου.
Η ίδια δεν παραλείπει να «ρίξει τα βέλη της» στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όποτε και ενημερώθηκε για το πρόβλημα.
«Ο Δήμαρχος την Παρασκευή το απόγευμα κάλεσε μόνο τα μέλη της ομάδας του για να τους ενημερώσει και να συζητήσει για το πρόβλημα» σημειώνει η ίδια και υποστηρίζει ότι συμμετείχε στη σύσκεψη «τυχαία» και αφού ο κ. Καραπατάκης αναγκάστηκε να την καλέσει. Η ίδια χαρακτηρίζει τις κινήσεις του «απαράδεκτες» και διατηρεί τις αμφιβολίες της για τα αποτελέσματα, χωρίς να θέλει να θίξει, ωστόσο, τη δουλειά του ιδιωτικού εργαστηρίου, όπως ξεκαθαρίζει. Όπως υποστηρίζει «ποτέ δεν έγιναν δειγματοληψίες στην νέα γεώτρηση για την ανίχνευση νικελίου και πρέπει να είμαστε σίγουροι πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση».

Το πόσιμο νερό, είναι ζωτικής σημασίας κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις κ.κ. δημοτικοί άρχοντες και σύμβουλοι!
Είστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίστε γρήγορα την κατάσταση.
ΑΝ λέω αν, το δεύτερο δείγμα που πήρε το Γενικό Χημείο του Κράτους, αποδειχθεί κι αυτό γεμάτο νικέλιο, που θα πάτε να κρυφτείτε;
Αυτή η ιστορία με τις αντικρουόμενες αναλύσεις ιδιωτικών εργαστηρίων και "μη διαπιστευμένων" πανεπιστημιακών ή των Δ.Ε.Υ.Α., πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, γιατί εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία όλων!
Σε κάθε περίπτωση, η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση, έχουν υποχρέωση να προσφέρουν καθαρό και "γάργαρο" νεράκι στους πολίτες!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template