Το έργο γράφηκε το 1920. Είναι μια ιστορία αγάπης, αλλά όχι μόνο αυτό. Ο συγγραφέας καταγράφει ως κοινωνικός παρατηρητής όλα τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής του, τις ραγδαίες αλλαγές που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα ζωής (κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά) και παρουσιάζει τους ήρωές του να πάσχουν μέσα από όλες αυτές τις ανακατατάξεις.
Η νεαρή Ρήνη, κόρης της Επιστήμης και του Τρίνκουλου, από φτωχική γενιά θα ερωτευτεί τον Αντρέα που η καταγωγή του κρατάει από τα ξεπεσμένα αρχοντόσπιτα της Κέρκυρας. Το αίσθημα είναι σφοδρό και αμοιβαίο. Εμπόδιο για να ευοδωθεί είναι η προίκα. Η Ρήνη μέσα από όλα όσα θα συμβούν και από τον αγαπημένο της και από τη μητέρα της, θα πάρει την απόφαση να θυσιάσει την αγάπη της και να περισώσει την αξιοπρέπειά της.
Τους ρόλους υποδύονται οι μαθητές: Επιστήμη: Φίλη Διανέλλου
Ρήνη: Ελένη Κουτσούκη, Αντρέας: Θανάσης Μανώλης, Τρίνκουλος: Γιάννης Μαρές, Γειτόνισσες: Ευγενία Κεφαλά, Γιολάντα Μπασδέκη, Ιουλία Λώλου, Βαγγελίτσα Πουλαράκη, Στεφανία Κερασιώτη, Σιόρα Θάλεια: Ελένη Ζαφείρογλου, Μικρή κόρη: Μαρία Ευαγγέλου, Ταβερνιάρης: Δημήτρης Σουσουρής, Φοιτητής: Βάγιος Γιαννιός, Ρούσσης: Αλέξανδρος Βόζας, Διονύσης: Χρήστος Μαλάτος, Αστυνομικοί: Γιάννης Παπαθανασίου Ηλίας Πέπα, Θείος Σπύρος: Μιχάλης Λάγκουρας, (φιλική συμμετοχή από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας), Μικρός γιος: Βαγγέλης Διανέλλος (φιλική συμμετοχή από το 4ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας). Τη μουσική του έργου έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου.
Στο ρόλο του Κ. Θεοτόκη ο Κώστας Αμυγδαλίτσης. Στο ρόλο του τραγουδοποιού ο Νίκος Αλεξίου. Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Παπαϊωάννου. Σημαντική βοήθεια έδωσε η Ευμορφία Λαμπαδάρη. Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Δημητρίου.
πηγή: εφημερίδα Μαγνησία
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι απ' τις πρόβες της παράστασης και θα βρείτε πολλές ακόμα στην ιστοσελίδα του σχολείου
1 σχόλια:
Μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές!!
Μπράβο και σε σένα που μας ενημέρωσες :)
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/06/blog-post_27.html
Δημοσίευση σχολίου