Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Η συγγνώμη του Ψυχάρη και η αποκάλυψη της παραδημοσιογραφίας

Αυτά γραφόντουσαν πριν από λίγες μέρες, στη φυλλάδα του Δ.Ο.Λ. και του κ. Ψυχάρη, για τα ιστολόγια!
Σήμερα, μετά από το "γενικό κράξιμο" της ελληνικής μπλογκόσφαιρας για την γκάφα (sic) της έγκριτης ; φυλλάδας και το διεθνές ρεζιλίκι, ο κ. Ψυχάρης ζητά συγνώμη απ' τους αναγνώστες του και στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα και να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα, αποκαλύπτει κυνικά την παραδημοσιογραφία και το κύκλωμα παραπληροφόρησης που επικρατεί στις έγκριτες ; εφημερίδες και τους δημοσιογράφους!
Απολαύστε τα λεγόμενα του κ. Ψυχάρη, που τα βρήκα στον ANemo.
Αγαπητοί αναγνώστες,
Πολλές εφημερίδες της Κυριακής 21.6.2009, με πρώτο «Το Βήμα», διέπραξαν μια μνημειώδη γκάφα.
Στις πρώτες τουλάχιστον εκδόσεις τους, στα φύλλα δηλαδή που προορίζονται για περιοχές μακράν της πρωτευούσης, αναφέρονται στη δήθεν συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν, που βεβαίως δεν έγινε καθώς ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ματαίωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Η μεγάλη αυτή γκάφα οφείλεται στο ότι οι εφημερίδες της Κυριακής, λόγω του μεγάλου αριθμού φύλλων κυκλοφορίας, αρχίζουν να εκτυπώνονται από το πρωί του Σαββάτου.
Ετσι, πολλές φορές αναφέρονται σε συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες ως εάν επρόκειτο για γεγονότα.
Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές και δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.
Η γκάφα του «Βήματος» ήταν μεγαλύτερη καθώς δημοσιεύθηκε και «ρεπορτάζ» για το τι (θα) έλεγαν μεταξύ τους οι δύο πρωθυπουργοί.
Δεν είναι παράδοξο να γράφεται προκαταβολικώς ένα κείμενο για τη συνάντηση ηγετών κρατών, καθώς οι ανεπίσημες αλλά έγκυρες πηγές (δηλ. άτομα του επιτελείου των ηγετών) αφήνουν να διαρρέουν προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους πληροφορίες για τη συνάντηση και τις εκατέρωθεν θέσεις.
Συνήθως αρκετοί δημοσιογράφοι συντάσσουν βάσει αυτών των πληροφοριών τα κείμενά τους και τα παραδίδουν προς δημοσίευση προτού λήξει η συνάντηση...
Αυτή η πρακτική οδηγεί σε γκάφες, όπως η τελευταία του «Βήματος», δεν χρειάζεται να αναφερθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις διότι αυτά τα γεγονότα ασφαλώς δεν αποτελούν δικαιολογίες.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στο «Βήμα online» που παρουσιάζει την ειδησεογραφία από λεπτό προς λεπτό ΔΕΝ αναρτήθηκε το κείμενο της γκάφας.
Φυσικά δεν υπήρχε πρόθεση παραπλανήσεως των αναγνωστών, καθώς είναι φανερό ότι η αποκάλυψη της γκάφας δεν θα αργούσε.
Οπωσδήποτε «Το Βήμα» έλαβε τα μέτρα που απαιτούνται για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, για το οποίο ζητεί συγγνώμη από τους αναγνώστες του.
Σταύρος Π. Ψυχάρης
Διευθυντής

buzz it!

2 σχόλια:

AATON on 22 Ιουνίου 2009 - 9:09 μ.μ. είπε...

Γιαούρτι φτηνό πού πουλάνε; Γιατί αυτοί δεν αξίζουν καν το ακριβό..

ΜΑΝΙΑ on 23 Ιουνίου 2009 - 11:13 π.μ. είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ" ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΕΙ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!...
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΟΣΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...
http://koinos-topos.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template