Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξάρθρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στα ίχνη διακινητή ναρκωτικών στη Λάρισα, που ετοιμαζόταν να ρίξει στις πιάτσες τοξικομανών 1.500 δόσεις λευκού θανάτου, αποκομίζοντας τουλάχιστον 30.000 ευρώ, οδηγήθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Δύο σημαντικές υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών εξιχνίασαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές στο Βόλο.

Στην πρώτη περίπτωση οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος οδήγησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς και από τις δυσεύρετες για τις πιάτσες τοξικομανών ναρκωτικές ουσίες.
Πίσω από τα δύο άτομα, που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι του Βόλου, λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τη Σκιάθο, κρύβονταν άλλοι τρεις τουλάχιστον μεγαλύτεροι διακινητές ναρκωτικών, στα ίχνη των οποίων οδηγήθηκαν οι λιμενικοί του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών.
Στο αυτοκίνητο των δύο ατόμων, ενός 23χρονου και ενός 21χρονου, είχαν εντοπιστεί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου δύο ποσότητες χασίς 26,7 γραμμαρίων και μία ακόμη ακατέργαστης κάνναβης 3,7 γραμμαρίων. Οι ποσότητες ήταν κρυμμένες σε ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.
Οι δύο συλλήψεις ξετύλιξαν το «κουβάρι» της υπόθεσης, που έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον Λιμενάρχη Βόλου Θεόδωρο Κλιάρη. Στοιχεία της προανάκρισης οδήγησαν στα ίχνη ενός εμπόρου ναρκωτικών. Σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, λιμενικός του Βόλου έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού με τον έμπορο, εμφανιζόμενος ως υποψήφιος αγοραστής.
Το ραντεβού για την αγοραπωλησία 35 γραμμαρίων χασίς έναντι 150 ευρώ με τον 21χρονο ιδιωτικό υπάλληλο κλείστηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά το πάρε-δώσε οι λιμενικοί πέρασαν τις χειροπέδες στα χέρια του.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου συγκατοικούσε μαζί με έναν 26χρονο, ο οποίος και συνελήφθη, εντοπίστηκαν 4.259 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 130,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης, χασισέλαιο, τρυπάκια LSD, ζυγαριές ακριβείας και σακουλάκια για την πώληση των ναρκωτικών, μέχρι και παραισθησιογόνο «μανιτάρι», που σπάνια εντοπίζεται στην αγορά ναρκωτικών.
Μαζί με τα ναρκωτικά και τα σύνεργα διακίνησης κατασχέθηκε ποσό 1.100 ευρώ.
Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια. Το επόμενο ραντεβού, μετά από νέα στοιχεία, δόθηκε την περασμένη Παρασκευή με 33χρονο υπήκοο Αλβανίας. Ο λιμενικός-«αγοραστής» είχε ζητήσει να αγοράσει ένα κιλό χασίς και ο αλλοδαπός συμφώνησε να πουλήσει την ποσότητα για 1.000 ευρώ.
Μετά την αγοραπωλησία ο 33χρονος συνελήφθη. Η ποσότητα τελικά που πούλησε ήταν 820 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεν βρέθηκε επιπλέον ποσότητα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση δικαστικής απέλασης.

Επάγγελμα: Εμπορος ναρκωτικών
Σε αγροτική περιοχή του Αργυρομύλου στη Λάρισα έδωσε ραντεβού σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου 31χρονος υπήκοος Αλβανίας. Από τη Λάρισα «έσπρωχνε» συχνά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς του Βόλου.
Ενάμισι μήνα το Τμήμα Δίωξης κυνηγούσε την υπόθεση, μέχρι προχθές το απόγευμα οπότε ο έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη, όταν πούλησε σε αστυνομικό που υποδύθηκε τον αγοραστή ποσότητα 101,4 γραμμαρίων αντί 1.400 ευρώ.
Χρειάστηκαν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μέχρι να κλειστεί η ώρα και ο τόπος συνάντησης. Ο δράστης οδήγησε τον «αγοραστή» σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή της Λάρισας. Εκεί του παρέδωσε τα δέκα σακουλάκια ηρωίνης 10 γραμμαρίων το καθένα.
Με την ανταλλαγή επενέβησαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν, συλλαμβάνοντας τον 31χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα, δεν εργάζονταν, ενώ δήλωσε στην απολογία του ότι δεν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Η ποσότητα που παρέδωσε αντιστοιχεί, σύμφωνα με τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάννη Τόλια, σε 1.500 δόσεις ηρωίνης. Με 20 ευρώ η κάθε μία εάν πωλούνταν στη συνέχεια σε τοξικομανείς, το… κέρδος θα έφτανε μέχρι τις 30.000 ευρώ.
Φαίνεται καθαρά ότι η πώληση των ναρκωτικών ήταν για τον ίδιο επάγγελμα. Σε έρευνα που ακολούθησε και στα δύο σπίτια του 31χρονου στη Λάρισα δεν εντοπίστηκε άλλη ποσότητα, που σημαίνει ότι η καβάτζα του είναι σε άλλο σημείο.
Βρέθηκε χρηματικό ποσό 5.100 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβη στο ραντεβού της αγοραπωλησίας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template