Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Άλλοι για αγώνες και άλλοι για... διακοπές στην Πεσκάρα

Από το ιστολόγιο greek-olympics, πήρα το παρακάτω άρθρο και το αναδημοσιεύω

Μπορεί ο Βόλος και η Λάρισα να ανέλαβαν τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 πριν από περίπου δεκαοχτώ μήνες όμως επί της ουσίας τίποτα δεν έχει γίνει.
Και μπορεί η ομάδα της ΕΟΕ όπως είπε ο Σπύρος Καπράλος να μην πάει για… διακοπές στην Πεσκάρα κάποιοι άλλοι όμως θα κάνουν… ταξιδάκι αναψυχής. Πρόκειται για τα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που δεν έχουν να δείξουν… πρόοδο εδώ και 18 μήνες που έχουμε αναλάβει τους Μεσογειακούς.
«Τι να μας… πουν οι… ξένοι» είναι το μότο των Ελλήνων σε πολλά θέματα και φυσικά και στην προκειμένη περίπτωση.
Πριν από τέσσερα χρόνια στην Αλμερία είχαν έρθει τουλάχιστον 30 στελέχη από την Πεσκάρα, άνθρωποι που σήμερα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας, της διαπίστευσης, των αθλημάτων, της τεχνολογίας, των αγωνιστικών χώρων, της διαμονής, της μετακίνησης, της διατροφής και πολλών ακόμα σημαντικών για μία διοργάνωση τομέων.
Αύριο θα κάνουν παρουσίαση προόδου στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), όμως ότι θα δείξουν θα είναι επί… χάρτου. Αυτό το γνωρίζουν οι ξένοι που δεν περιμένουν και πολλά όταν μάλιστα μόλις προχθές συζητήθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο νόμος για την Οργανωτική Επιτροπή.
Από τη συζήτηση στη Βουλή δεν βγήκε νόημα όπως γράψαμε και πριν από μέρες. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είπε τα δικά του, δεν έκανε λέξη για το κόστος ή τον προϋπολογισμό και καταλόγισε στους δημάρχους τις όποιες καθυστερήσεις.
Πάντως το… ταξιδάκι στην Πεσκάρα για τον πρόεδρο Ερωτόκριτο Νεόφυτο (φωτό) και κάποια άλλα μέλη θα διαρκέσει μέχρις τις 6 Ιουλίου και έχουν προγραμματίσει εκτός από την ενημέρωση στη ΔΕΜΑ και… «σειρά δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν να προϊδεάσουν το κοινό και τους αθλητές για το υψηλό επίπεδο της ελληνικής διοργάνωσης ενός ακόμα σημαντικού αθλητικού γεγονότος, προάγοντας τις αξίες, τον πολιτισμό και το φυσικό κάλλος της Ελλάδας» σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Κατά την Τελετή Λήξης της διοργάνωσης στην Πεσκάρα θα παραλάβουν τη Σημαία των Μεσογειακών Αγώνων με τους τρεις κύκλους στο εθιμοτυπικό μέρος κατά τα πρότυπα της ΔΟΕ.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Ερωτόκριτος Νεόφυτος, τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα βρεθούμε στους Αγώνες της Πεσκάρα με την ιδιότητα των αναδόχων των επόμενων Μεσογειακών Αγώνων.
Μέσα από τις δράσεις και τις ενέργειες που προγραμματίσαμε για όλη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, είμαστε σίγουροι πως κάθε εμπλεκόμενος με το θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων - αθλητές, κοινό, θεσμικοί και αθλητικοί παράγοντες, διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ - θα αναγνωρίσει την ιδιαίτερη σφραγίδα της Ελληνικής διοργάνωσης.
Στην Πεσκάρα Θα αποτελέσουμε τους καλύτερους πρεσβευτές των αξιών της χώρας μας και, με την καθημερινή μας παρουσία, θα μεταλαμπαδεύσουμε τις έννοιες που εμπεριέχονται στην ταυτότητα των δικών μας αγώνων: αθλητικό ιδεώδες, ιστορική κληρονομιά, προστασία περιβάλλοντος, αειφόρο ανάπτυξη».
Σε ότι αφορά την παρουσίαση η διευθύνουσα σύμβουλος Φανή Κουτρουμπά (φωτό), υποστηρίζει: «Είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε τη σκυτάλη για τους Μεσογειακούς Αγώνες με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφού το επιτυχημένο παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη, και έχει στρέψει τα μάτια στην Ελλάδα με την προσδοκία διοργάνωσης Μεσογειακών Αγώνων εξαιρετικού, παγκόσμιου επιπέδου.
Ήδη, τέσσερα χρόνια πριν τη διεξαγωγή των Αγώνων, η ετοιμότητά μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις αγγίζει το 80%, ενώ σχεδιάζουμε δύο αθλητικά χωριά που θα ικανοποιούν τα υψηλότερα κατασκευαστικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Με βάσεις από το παρελθόν, κτίζουμε κληρονομιά για το μέλλον».
Πάντως αν είναι όπως τα λέει η κα Κουτρουμπά και το 80% των εγκαταστάσεων είναι σε ετοιμότητα τότε θα χρειαστούμε λιγότερα χρήματα από όσα οι Ιταλοί που δαπάνησαν 17 εκατ. ευρώ.
Καλό λοιπόν θα είναι πριν από τα ταξίδια να μιλήσουν ανοιχτά στους φορολογούμενους και να μας πουν πόσα χρήματα θα κοστίσουν οι Μεσογειακοί. Αγώνες που δεν καλύπτει τηλεοπτικά ούτε η Ιταλική τηλεόραση…

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template