Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Θρίλερ στη Μιτζέλα με την περίεργη εξαφάνιση 70χρονης

Ένα ακόμη κομμάτι δάσους πουλήθηκε στον Αλμυρό… Η περίεργη μεταβίβαση δασικής έκτασης σε μεγάλη εταιρία της Αθήνας απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εισαγγελικές αρχές στο Βόλο. Φέρεται δε να σχετίζεται με την υπό διερεύνηση υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης εύπορης ηλικιωμένης γυναίκας στην Αμαλιάπολη Σούρπης. Η περιουσία της 70χρονης Μαριάννας-Ενριέττας Κοντούλη, άλλαξε χέρια δια πληρεξούσιου, που φέρεται να έχει υπογραφεί μετά την εξαφάνισή της…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο φάκελος παραμένει ανοιχτός για την Εισαγγελία Βόλου, μετά τη νέα προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ένα νέο στοιχείο ήρθε να προστεθεί.

Η αναφορά του Δασαρχείου Αλμυρού ότι μεταβιβάστηκε δασική έκταση 27 στρεμμάτων στη Μιτζέλα.

Το Δασαρχείο ανακάλυψε τη μεταβίβαση της έκτασης, όταν η εταιρία-αγοραστής απευθύνθηκε στην υπηρεσία, με αίτηση για αποχαρακτηρισμό των 27 στρεμμάτων που αγόρασε.
Οι «περίεργες» μεταβιβάσεις δεκάδων ακινήτων ιδιοκτησίας της αγνοούμενης Μαρίας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη και η μεταβίβαση της δασικής έκτασης, έχουν κοινό πρόσωπο.
Ο εμφανιζόμενος ως πληρεξούσιος της 70χρονης, που μεταβίβασε την περιουσία της –όπως ανακάλυψαν συγγενικά πρόσωπα της ηλικιωμένης στο Υποθηκοφυλακείο Σούρπης- είναι ο ίδιος που φέρεται να μεταβίβασε τη δασική έκταση στη Μιτζέλα σε εταιρία της Αθήνας, αφού προηγουμένως την είχε μεταβιβάσει σε Ανώνυμη Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων, της οποίας ως εκπρόσωπος εμφανίζεται πάλι ο ίδιος!
Δηλαδή, με το πληρεξούσιο που είχε από τη Μαρία Κοντούλη πέρασε έκταση συνολικά 57 στρεμμάτων -30 μη δασική και 27 δασική- στην εταιρία που εκπροσωπεί (στον εαυτό του) και έπειτα τη μεταβίβασε τον Ιούλιο του 2008 σε εταιρία της Αθήνας, έναντι 637.00 ευρώ.
Η αναφορά για τη μεταβίβαση κατά παράβαση του Νόμου περί δασικού κώδικα διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία, που συσχετίζει την υπόθεση με τις περίεργες μεταβιβάσεις της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία αγνοείται.
Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά της ετεροθαλούς αδερφής της αγνοούμενης Ελένης Βέρου στις 3 Ιουνίου, αλλά και έπειτα τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, πρόσφατα.
Τα ίχνη της 70χρονης εξαφανίστηκαν το 2002.
Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα, ενώ από το 2007 άρχισαν να γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού.
Το 2008 η Ελένη Βέρου κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, καθώς και για τις πρώτες αποκαλύψεις, μπροστά στις οποίες βρέθηκε, στην προσπάθειά της να βρει την αδερφή της.
Η κ. Βέρου ζητούσε τότε να διεξαχθεί έρευνα, όμως, η υπόθεση, ελλείψει στοιχείων σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο αρχείο με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «πληρεξούσιος των μεταβιβάσεων» έχει αθωωθεί με απόφαση του Εφετείου για παλαιότερη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template