Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα προβλήματα των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών και δημοσίων υπαλλήλων

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, ήταν από τα σημαντικότερα προβλήματα που ανέδειξαν χθες Τετάρτη οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο.

Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση όλων των τοπικών φορέων, των βουλευτών, του νομάρχη και των δημάρχων που θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων, ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις μηδενικές αυξήσεις στο 65% των δημοσίων υπαλλήλων. Υποστήριξε μάλιστα ότι το επίδομα των 500 ευρώ έλαβε μόνον το 20% των υπαλλήλων και περίπου το 15% έλαβε 300 ευρώ.

ΕΛΑΣ … «Αδράνεια και αδιαφορία»

Εκφράζοντας δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου του Νεκτάριου Σάββα από τα όπλα της «Σέχτας Επαναστατών», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Στέργιος Κωνσταντάρας επέρριψε ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία του κλάδου του για αδράνεια και αδιαφορία, καθώς όπως είπε ο αστυνομικός στον καθημερινό πόλεμο με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα πηγαίνει πάντα από μειονεκτική θέση.
«Όχι μόνον δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια, αλλά δυστυχώς λόγω των προβλημάτων που βαρύνουν τον κλάδο του, ο αστυνομικός δεν έχει τα ηθικά αποθέματα να ανταποκριθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάρας.
Επεσήμανε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ. «πάσχει»από έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαίδευση, ενώ όπως είπε υπάρχει στασιμότητα στο θέμα του εκσυγχρονισμού του Σώματος.

Λιμενικό…Δεν έλαβαν επίδομα

Το μισθολόγιο, η έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λιμενικών υπαλλήλων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργος Γκίζας, παρά τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο καθένας, το 95%(!) των Λιμενικών δεν έχει λάβει το επίδομα των 500 ή των 300 ευρώ, ενώ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει ο κλάδος σε όλη την Ελλάδα.
Σε τοπικό επίπεδο μάλιστα, ανέφερε ότι τα νησιά των Σποράδων αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού σε ποσοστό 50%, ενώ έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στα πληρώματα των σκαφών που λειτουργούν για τη διαχείριση κρίσεων, όπως είναι η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα.
Τέλος ο κ. Γκίζας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λιμενικών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς δεν εξυπηρετείται όπως οι άλλοι κλάδοι του Δημοσίου, τόνισε ότι οι Λιμενικοί δεν είναι πολίτες 4ης κατηγορίας.

Πυροσβεστική…Τριτοκοσμικές συνθήκες

Τα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις, τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο, την ακαταλληλότητα των κτηρίων που στεγάζονται τα κλιμάκια στον Αλμυρό, αλλά και τη μη ευελιξία των ογκωδών οχημάτων της Πυροσβεστικής, ανέδειξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας κ. Κώστας Φιλίππου.
Ο κ. Φιλίππου ζήτησε επίσης να ληφθεί μέριμνα ώστε να χωριστεί η Π.Υ. Βόλου με την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου, τη μεταφορά της αερομεταφερόμενης υπηρεσίας στη Λάρισα, αλλά και τη χορήγηση κατάλληλου ατομικού εξοπλισμού στους πυροσβέστες.

Τέλος ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της Αστυνομίας σε επίπεδο Θεσσαλίας κ. Απόστολος Χαλέβας, εκτός του ότι αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του, ζήτησε την πλήρη θεσμική, εργασιακή και οικονομική εναρμόνιση εναρμόνιση με τους υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών ή Δημόσιας Τάξης, αλλά και την αντικειμενική αξιοποίηση, την αναβάθμιση και την επιμόρφωση όλων των υπαλλήλων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template