Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Βαριά πρόστιμα για όσους παραβιάσουν την απαγόρευση του καπνίσματος

Σύμφωνα με τον Αντώνη Τσελέντη στον σημερινό Ταχυδρόμο, έχει σταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τους Δήμους και τις υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις Δημόσιες υπηρεσίες.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα, όπου γίνεται αναφορά για διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες υπαλλήλους, αλλά και για πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τα 500€!!!

«Σας ενημερώνουμε ότι από 1ης Ιουλίου 2009 εφαρμόζεται απαγόρευση του καπνίσματος, μεταξύ άλλων και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του ΟΤΑ α΄ βαθμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρο 3 του Ν.3730 /2008 ( ΦΕΚ 262/Α΄/ 23.12.2008) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» .
Δεδομένου ότι ο νόμος επιβάλει τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών σας, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κλάδου, ειδικότητας και βαθμού, ότι από 1ης Ιουλίου 2009 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών.
Περαιτέρω, να τους γνωστοποιηθεί ότι η παραβίαση της απαγόρευσης αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του κάθε φορέα ( π.χ Υπαλληλικό Κώδικα, Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων κλπ).
Εφεξής το κάπνισμα, τονίζεται στο έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους, σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης (άρθρο 3, παρ.1).
Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται αναγκαία η προετοιμασία όλων των δημόσιων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων, ώστε από την 1η Ιουλίου 2009 να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου 3730 /08 (ΦΕΚ 262 Α΄)
Περισσότερα στον Ταχυδρόμο

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template