Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

''Υποκινούμενη εκστρατεία''

Την «απόλυτη αντίθεσή της με τα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον των μεταναστών», διατύπωσε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες και ζήτησε δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας και όχι «στρατοπέδων συγκέντρωσης», νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα, παροχή ασύλου στους πολιτικές πρόσφυγες και ταξιδιωτικών εγγράφων για εκείνους που θέλουν να μεταβούν σε κράτος εκτός της Ένωσης.
Υποστήριξε δε, ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, να υπάρξει κρατική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και να δίδεται η ιθαγένεια με την ενηλικίωση.
Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε από τη μια την κυβέρνηση πως «βρήκε σύμμαχο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη "δηλητηριώδη εκστρατεία" του ΛΑ.Ο.Σ.» και από την άλλη, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι ο χώρος αναζήτησης της λύσης».
Η Γ.Γ. της Κ.Ε .του Κ.Κ.Ε. υποστήριξε ότι τα σύνορα της χώρας έγιναν «ξέφραγο αμπέλι με το μπες-βγες των Νατοϊκών στρατευμάτων», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη μείωση του ποσοστού του Κ.Κ.Ε. σε περιοχές με αυξημένο αριθμό μεταναστών, έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών», υποστηρίζοντας ότι «τις απόψεις του ΛΑ.Ο.Σ. "προπαγανδίζουν", τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Πάντως, πριν παρουσιάσει της θέσεις του κόμματός της για το μεταναστευτικό ζήτημα, η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε εκ νέου στο Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση είχε μιλήσει περί άρνησης του Κ.Κ.Ε. για έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές, χαρακτηρίζοντάς τον «γνωστό προβοκάτορα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Απαντώντας στον κ. Πάγκαλο, η κ. Παπαρήγα έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του κόμματος και Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του ισολογισμού εσόδων και δαπανών χρήσεως 2007 του Κ.Κ.Ε., «με βάση τα οποία είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος».
«Θα τους "αλλάξουμε τα φώτα" γιατί όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο κίνημα, στο λαό», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα πλήγμα και να υποχωρήσουμε, ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και να χρεοκοπήσουμε οικονομικά, διότι η βασική πηγή των εσόδων μας είναι ο λαός».
Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «ο χώρος αυτός είναι καταδικασμένος να ζει σε αυτές τις αντιφάσεις» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει το ρόλο του «αναχώματος» και τον άλλο του «να δηλητηριάζει το ριζοσπαστισμό».
Επιπλέον, τόνισε ότι «οι εξελίξεις δεν προκαλούν εντύπωση», καθώς «ήταν αναμενόμενες», εξηγώντας ότι οι «διενέξεις που έγιναν, είναι η επανάληψη της περιόδου 1989-1991, όταν το Κ.Κ.Ε. αποχώρησε από το ΣΥΝ».
«Τώρα αυτό πάνε να κάνουν. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα γίνει κόμμα και, κατά συνέπεια, ο ΣΥΝ πρέπει να διαλυθεί. Ό,τι μας έκαναν, κάνουν τώρα», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε λέγοντας ότι «εδώ μεταξύ τους που είναι στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα δεν μπορούν να φάνε ψωμί, και θέλουν και συνεργασία ή ενότητα της αριστεράς με το Κ.Κ.Ε.».
Εξάλλου, σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι υπήρχε στόχος να μην είναι τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε. στις ευρωβουλευτικές εκλογές και είπε πως παραμονές των εκλογών, το κόμμα δέχτηκε «διάφορους ελέγχους και επιθεωρήσεις εργασίας».
Πηγή Α.Π.Ε.

buzz it!

6 σχόλια:

ΜΑΝΙΑ on 24 Ιουνίου 2009 στις 9:49 μ.μ. είπε...

ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ...

magnitis on 24 Ιουνίου 2009 στις 10:48 μ.μ. είπε...

Μάνια γιατί φωνάζεις;
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, ισχύει για το καπιταλιστικό σύστημα και την ελεύθερη αγορά,
Το Κ.Κ.Ε., είναι ενάντιά τους και θέλει να τ' ανατρέψει. Δεν το ήξερες;

ΜΑΝΙΑ on 24 Ιουνίου 2009 στις 11:48 μ.μ. είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ; ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

magnitis on 25 Ιουνίου 2009 στις 12:38 π.μ. είπε...

Ενημερωμένη σε βρίσκω φίλτατη Μάνια και μ' αρέσει αυτό.
Μόνο μην ξεχνάς ότι ο Μαρξ με τον Έγκελς, στον επίλογο του Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος, έγραφαν το πασίγνωστο "προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε".
Το έχει και στην επικεφαλίδα του ο Ριζοσπάστης.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι για το Κομμουνιστικό Κόμμα, όλοι είναι εργάτες, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας και φυλής και θεωρεί ότι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα!
Αυτά λέει το Κ.Κ.Ε., γιατί εγώ δεν είμαι εκπρόσωπός του κι ούτε επιθυμώ να γίνω.
Αν σ' ενδιαφέρει η προσωπική μου άποψη, μπορώ να στην καταθέσω.

ΜΑΝΙΑ on 25 Ιουνίου 2009 στις 12:41 π.μ. είπε...

ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΩΡΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

magnitis on 25 Ιουνίου 2009 στις 12:51 π.μ. είπε...

Αφού σ' ενδιαφέρει θα κάνω μια ανάρτηση ειδικά γι' αυτό το θέμα, όπου θ' αναφέρω τις προσωπικές μου απόψεις και μόνο.
Κάνε όμως λίγο υπομονή (μερικές μέρες), γιατί θέλει προετοιμασία μια αναλυτική παρουσίαση κι ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος.

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template