Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα είναι έτοιμη η νέα λίστα με τα Bαρέα και Aνθυγιεινά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνάντησή της με τη ΓΣΕΕ η υπουργός Φάνη Πετραλιά.
Η ΓΣΕΕ δήλωσε ότι θα συμμετάσχει με εκπρόσωπό της στη νέα επιτροπή που θα συσταθεί για τη μελέτη των υπό ένταξη επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ, ωστόσο, εκφράζει και πάλι τη διαφωνία της με το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε την άποψη της Συνομοσπονδίας ότι το εν λόγω πόρισμα απορρίπτεται στο σύνολό του ως αντιεπιστημονικό και αντικοινωνικό.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ είχε αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από την πρώτη Επιτροπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), γιατί ο πρόεδρος της κ. Μπεχράκης «επανάφερε και επέμενε στην αυθαίρετη και προκλητική, πρόταση του για κατάτμηση των ΒΑΕ σε τέσσερεις κατηγορίες, που οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργησή τους». 4ήμερα και άλλα ζητήματα...
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το προεδρείο της Συνομοσπονδίας επανέλαβε στη συνάντηση με την υπουργό τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και αποτελούν καθημερινή ανησυχία για το μέλλον της εργασίας και της ασφάλειάς τους.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε και εκφράστηκε η ριζική διαφωνία της ΓΣΕΕ σε γενικευμένη ρύθμιση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ως αντιστάθμιση των απωλειών των εργαζομένων από τις καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών για μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής και μερική εργασία.
Η ΓΣΕΕ απαίτησε από την υπουργό Απασχόλησης τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής η οποία θα προστατεύει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα.
Ακόμη, ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Έθεσε επίσης επιτακτικά το ζήτημα της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας.
Οι προτάσεις των συνδικάτων βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους, τονίζει η ΓΣΕΕ.
Στη σύζητηση τέθηκε και το θέμα του ασφαλιστικού μετά και την πρωθυπουργική εξαγγελία για διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ.
Το προεδρείο της ΓΣΕΕ τόνισε την πλήρη και ριζική διαφωνία του με τον διαχωρισμό και απόσχιση του κλάδου υγείας από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
«Ο κλάδος υγείας αντί του διαχωρισμού του, απαιτεί την περαιτέρω ενίσχυση υπηρεσιών και προσωπικού για τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και τον αντίστοιχο έλεγχο των δαπανών του (μείωση κόστους)» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Επίσης η ΓΣΕΕ επεσήμανε τα οικονομικά, λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που προκάλεσαν οι ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Πηγή: ASTRATV

Αφού λένε ότι διαφωνούν με τις προτάσεις της Κυβέρνησης, οι συνδικαλισταράδες της Γ.Σ.Ε.Ε. κι αφού αποχώρησαν απ' την επιτροπή, τώρα γιατί ξαναπάνε;
Πιστεύουν στα σοβαρά ότι θα αλλάξουν τις κυβερνητικές επιλογές, μέσα απ' αυτές τις επιτροπές;
Στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων κρίνονται αυτά τα ζητήματα κύριοι!
Αλλά που να τρέχετε τώρα, κάνει και ζέστη.....είναι πιο καλά στον (εγ)κλιματισμό της επιτροπής!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template