Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Προμελέτη για την οδική παράκαμψη του Αχιλλείου

Την προμελέτη του έργου «παράκαμψη Αχιλλείου» παρουσίασε στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό ο αρμόδιος Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Απόστολος Τσούκας, παρουσία και του Δημάρχου Πτελεού Πανταζή Παπαστεργίου, την περασμένη Πέμπτη.
Όπως ενημέρωσαν οι Νομαρχιακοί παράγοντες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μερικά μέτρα πριν από την είσοδο του χωριού θα αρχίζει ο νέος Περιφερειακός και μετά από τρία χιλιόμετρα απόσταση θα καταλήγει στο δρόμο που υπάρχει σήμερα προς Γλύφα, εκτός οικισμού.
Η περιοχή από την οποία θα περάσει ο δρόμος είναι ιδιοκτησίες και θα γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.
Η μελέτη αναμένεται να κοστίσει περί τις 250.000 ευρώ, ενώ η υλοποίηση του έργου θα ανέλθει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από Νομαρχιακούς πόρους, ενώ θα γίνουν προσπάθειες από τη Νομαρχία να ενταχθεί στο Δ’ ΕΣΠΑ.
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι περίπου τα δύο χρόνια.
Το έργο είναι πολύ σημαντικό, από τη στιγμή που σήμερα μέσα από τον οικισμό περνάει ο δρόμος για Γλύφα, απ’ όπου αποπλέουν τα φέρρυ μποτ για την Εύβοια και η κίνηση, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μεγάλη.
Με την κατασκευή της παράκαμψης, θα λυθεί το έντονο πρόβλημα που παρουσιάζεται, ενώ με την ολοκλήρωση της παράκαμψης υπάρχουν σκέψεις να προχωρήσει και η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού.
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template