Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Διαδήλωση με ...... στρατιωτικά οχήματα!

Συγκέντρωση στου Βαρδάρη και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, με αίτημα να ενισχυθεί ο τομέας παραγωγής της επιχείρησης, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα της βιομηχανίας και οι περίπου 600 θέσεις εργασίας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Μαυρομάτης, πεποίθησή τους είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να αναθέσει η κυβέρνηση στην ΕΛΒΟ μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης στην Ελλάδα αξίας των 425 ρωσικών αρμάτων μάχης TOMA, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
«Η πρόταση, που μας ήλθε, αφορά μόλις 800 εργατοώρες, που μεταφράζονται σε απασχόληση για 20 εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, προσθέτοντας μάλιστα ότι «για το 2010 δεν υπάρχει καμία ανάθεση έργου στην ΕΛΒΟ».
Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν δύο βαριά στρατιωτικά οχήματα παραγωγής της ΕΛΒΟ και ένα πυροσβεστικό, τα οποία έκλεισαν την κεντρική πύλη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την οδό Αγίου Δημητρίου, για όση ώρα διήρκεσε η συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη.
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός εξέφρασε την προθυμία του για διάλογο μαζί τους όση ώρα χρειαστεί, απευθύνοντάς τους παράλληλα έκκληση να μην προκαλούν ταλαιπωρία στους πολίτες, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.
Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύθηκε να μεταφέρει στους ομολόγους του των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, «το κλίμα, την αγωνία και τις θέσεις των εργαζόμενων».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template