Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Προς επαναχορήγηση των αδειών ταξί το Ν.Σ.

Προς επαναχορήγηση των 15 αδειών ταξί για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας, θα προχωρήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας, το οποίο προγραμμάτισε να συζητήσει το θέμα στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, στις 7 το απόγευμα.
Στην σχετική εισήγηση επισημαίνεται ότι επειδή η διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών απαιτεί σημαντικό χρόνο για τη διεκπεραίωσή της από την αρμόδια υπηρεσία, η προσφορότερη διαδικασία, η οποία θα επέλυε οριστικά το ζήτημα της νομιμοποίησης αδειών ΕΔΧ, οι οποίες ανακλήθηκαν, θα ήταν η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, με απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας στις 27-11-2000, καθορίστηκαν για τη διετία 2000-2001 δώδεκα νέες θέσεις ΕΔΧ για το Δήμο Βόλου και τρεις για το Δήμο Ν. Ιωνίας, με προϋπόθεση έκδοσης της κανονιστικής απόφασης τη γνωμοδότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής θεμάτων ΕΔΧ. Στις 4-5-2001, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, χορηγήθηκαν οι νέες άδειες ΕΔΧ.
Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στις 22-11-2005 ακυρώθηκε η απόφαση του Νομάρχη Μαγνησίας, λόγω μη νομίμου συγκροτήσεως της γνωμοδοτικής επιτροπής, καθόσον στην επιτροπή έπρεπε να συμμετέχει αιρετό μέλος του Ν.Σ. και όχι υπάλληλος της ΝΑΜ.
Ο Νομάρχης με απόφασή του στις 10-3-2006, ανακάλεσε τις άδειες των ταξί.

Η Νομική Υπηρεσία εκτιμά ότι, η Διοίκηση, συμμορφούμενη με το περιεχόμενο ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ, έχει όχι μόνο υποχρέωση να θεωρήσει ανίσχυρη και νομικά ανύπαρκτη τη διοικητική πράξη του ακυρώθηκε, αλλά και με θετικές ενέργειές της να προχωρήσει στην αναμόρφωση νομικών καταστάσεων, που δημιουργήθηκαν στο μεταξύ, με βάση την παραπάνω πράξη.

«Κατόπιν αυτών και προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναχορήγησης αδειών ΕΔΧ στους Δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας, θα πρέπει να ληφθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο απόφαση επαναχορήγησης των αδειών ΕΔΧ και να συγκροτηθεί νομίμως η γνωμοδοτική επιτροπή του αρθρ. 2 παρ. 1 του Ν. 1437/1984, με τον ορισμό αιρετού εκπροσώπου του Νομαρχιακού Συμβουλίου», αναφέρεται στην εισήγηση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Σα να έπιασε τόπο η προχθεσινή συνέντευξη τύπου, των οδηγών υπαλλήλων ταξί.
Μόνο που η Νομαρχία Μαγνησίας απ' τη μία δηλώνει ότι η καλύτερη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση, απ' την άλλη όμως δεν θα προτείνει αυτή προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά την επαναχορήγηση των αδειών.
"Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση γνωρίζει ότι με την τροπολογία Νεράντζη, που ψηφίστηκε απ' την Βουλή τον περασμένο Οκτώβρη, απαγορεύεται να χορηγηθούν νέες άδειες ταξί σ' όλη την επικράτεια μέχρι 31/12/2011. Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για παλιές άδειες που θα επαναχορηγηθούν μπορεί και να συνιστά νομικό ακροβατισμό, που θα οδηγήσει σε νέες δικαστικές περιπέτειες τους δικαιούχους", τονίζει το Σωματείο των οδηγών ταξί και προσθέτει
"...μια ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για νομοθετική ρύθμιση του θέματος, θα είναι πολύ δύσκολο να την αρνηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η νομοθετική ρύθμιση, είναι η μόνη λύση, που θα κατοχυρώσει τις άδειες και θα τερματίσει την δεκαετή σχεδόν δικαστική ταλαιπωρία των δικαιούχων."

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template