Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στο Πήλιο

Το 10ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής διοργανώνει στο Ανατολικό Πήλιο η Πολυρυθμία, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.
Μετά την επιτυχία που σημειώθηκε πέρυσι, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της με τον Δήμο Μουρεσίου και την Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου, με ένα φεστιβάλ διευρυμένο ως προς τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια από 11 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
Σεμινάρια και master classes σε έγχορδα, πνευστά, κρουστά όργανα, στην κιθάρα, στο πιάνο, και στη μουσική δωματίου, εργαστήριο πάνω στην “τεχνική Alexander”, συναυλίες, διαλέξεις.
Στόχο του Φεστιβάλ αποτελεί η προώθηση της συνεργασίας, μέσω της επικοινωνίας, της ανταλλαγής ιδεών και της ανάδειξη μιας νέας προοπτικής στην ερμηνεία και την εκπαίδευση.
Ο κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει μαθήματα από τους καθηγητές:
Πάρι Αναστασιάδη (Βιόλα), Κώστα Αυγερινό (Τρομπόνι), Δημήτρη Γούζιο (βιολοντζέλο), Παναγιώτη Δράκο (Φλάουτο), Σπύρο Λάμπουρα (κρουστά), Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο (κιθάρα), Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο), Νίκο Ξανθούλη (τρομπέτα), Έφη Παπαθωμαΐδη (Πιάνο), Άγγελο Ρεπαπή (κοντραμπάσο), Δημήτρη Σέμση (βιολί), Βαγγέλη Σκούρα (κόρνο), Θεόφιλο Σωτηριάδη (Σαξόφωνο).
Επίσης ο καθηγητής της τεχνικής Alexander στο Βερολίνο Andreas Kreymeier, θα διδάξει σε εργαστήρια, ανά ομάδες οργάνων.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η πιανίστα Ζωή Σαμσαρέλου.
Η εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών των σεμιναρίων θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου χωρητικότητας 1.000 ακροατών που εγκαινίασε πρόσφατα ο Δήμος.
Την εβδομάδα των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στον Κισσό, στον Άγιο Δημήτριο και στο Νανοπούλειο Τσαγκαράδας, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 1 Αυγούστου, η Έφη Παπαθωμαΐδη και η Ζωή Σαμσαρέλου στο πιάνο θα συμπράξουν με το οκταμελές συγκρότημα πνευστών “Ν. Μάντζαρος”, σε μια συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Ξουριχτίου στις 9 το βράδυ.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου προγραμματίζεται στις 8 μ.μ διάλεξη του A. Kreymeier για την Τεχνική Alexander στο Νανοπούλειο Τσαγκαράδας.
Την Δευτέρα 13 Ιουλίου, 20:30, Διάλεξη του καθηγητή Νίκου Ξανθούλη στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας με τίτλο «Η Αρχαία Ελληνική μουσική μέσα από εικόνες και ήχους».
Την Τρίτη 14 Ιουλίου, 21:00, Μουσικό Παραμύθι Α.Ridout : “O Φερδινάνδος”, Δ. Σέμση, βιολί και αφήγηση (για τα παιδιά) και συναυλία στην πλατεία Αγίας Μαρίνας Κισσού.
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, 21:00, ακολουθεί συναυλία με κιθάρες,
στην πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Δημήτριο, την Παρασκευή 17 Ιουλίου,
Σάββατο 18 Ιουλίου, 19:30, μουσικό παραμύθι Α. Ridout “O Φερδινάνδος”, Δ. Σέμσης, 20:30 συναυλία μουσικής δωματίου με πιάνο στο Νανοπούλειο Τσαγκαράδας, Σάββατο 1 Αυγούστου, 21:00, συναυλία του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Ν. Μάντζαρος» με τιμή εισόδου 15 ευρώ.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template