Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Όχι στις απολύσεις - Συμπαράσταση στις καθαρίστριες

Μετά τις απολύσεις απ' τον εργολάβο των εννέα (9) καθαριστριών του Ι.Κ.Α., το Εργατικό Κέντρο Βόλου, καλεί όλους τους εργαζομένους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των καθαριστριών του Ι.Κ.Α. Βόλου, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.
Όλοι πρέπει να βρεθούν έξω από το κτίριο του ΙΚΑ αύριο στις 12 το μεσημέρι, για να ανακαλέσει ο εργολάβος τις απολύσεις.
Η Ταξική Πορεία με ανακοίνωση της καταγγέλλει τον εργολάβο που απέλυσε όλες τις εργαζόμενες γιατί δεν δέχθηκαν να εργαστούν με τις νέες απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζουν συνθήκες μειωμένου ωραρίου και λιγότερων αποδοχών που ήθελε να επιβάλει.
Οι εργαζόμενες και το σωματείο τους, που ιδρύθηκε πριν από λίγες μέρες, αποφάσισαν να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία ,στην τρομοκρατία των απειλητικών τηλεφωνημάτων, στις προσπάθειες του διαίρει και βασίλευε του εργολάβου και την Παρασκευή 3/7 με συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Βόλου διεκδίκησαν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συμβάσεις αορίστου χρόνου, για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, αρνούμενες να δουλέψουν με όρους σκλαβιάς.
Η απάντηση του εργολάβου ήταν να απολύσει τις εργαζόμενες και να κινητοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να καθαρίσει το ΙΚΑ Βόλου.
Οι καθαρίστριες μαζί με άλλους εργαζόμενους που ήταν μαζί τους για συμπαράσταση εμπόδισαν αποφασιστικά τον εργολάβο και έπεισαν τις εργαζόμενες που είχε φέρει μαζί του να μην πιάσουν δουλειά και λειτουργήσουν σε βάρος και των δικών τους συμφερόντων, κατακτήσεων και δικαιωμάτων και να αγωνιστούν όλες μαζί για να φύγουν οι εργολάβοι - δουλέμποροι.
Απέναντι στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΙΚΑ Βόλου πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι , να στηρίξουμε τον αγώνα τους γιατί είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, για το δικαίω-μα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή.
Οι εργαζόμενες στο ΙΚΑ Βόλου δίνουν έναν αγώνα δύσκολο αλλά και πρωτοπόρο και οφείλουμε όλοι και όλες να σταθούμε στο πλευρό τους δημιουργώντας έτσι ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και πάλης που θα φέρει την νίκη, με την επαναπρόσληψή τους στη δουλειά.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template