Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Ποτέ την Κυριακή!!!

Την κάθετη αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, αλλά και στην ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκφράζουν οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας και ολόκληρης της Ελλάδας, που πλέον προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εφόσον οι πολυεθνικές εταιρίες συνεχίσουν αυτές τις επιδιώξεις τους.
Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας προς το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία του κλάδου, τη ΝΑΜ και τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το ωράριο λειτουργίας της αγοράς και η καταστρατήγησή του από τα πολυκαταστήματα και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας κ. Φόρης Ζιούτος στον εμπορικό κόσμο της περιοχής έχει προκληθεί πραγματική αναστάτωση, καθώς με διάφορους τρόπους και προσχήματα μεθοδεύεται όχι μόνον η απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ζήτησε δε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου σε συνεργασία με τη Νομαρχία να κάνουν προς κάθε αρμόδια αρχή δυναμική παρέμβαση προκειμένου να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις.

«Όταν δέχεσαι επίθεση, απαντάς με μαζική επιστράτευση», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Θάνος Βασιλόπουλος που επέρριψε βαρύτατη ευθύνη στις πολυεθνικές εταιρίες, καθώς όπως είπε η απελευθέρωση του ωραρίου δεν είναι ζήτημα εξυπηρέτησης των πελατών, αλλά των δικών τους επιδιώξεων για μεγαλύτερα κέρδη.

«Λέμε ποτέ την Κυριακή», τόνισε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, που επεσήμανε ότι θέση του ΕΣΒ είναι η μη απελευθέρωση του ωραρίου, όπως επίσης και η αντίθεση στη λειτουργία λαϊκών αγορών και παζαριών κατά τις Κυριακές.
Ανέφερε δε ότι έγκειται στη Νομαρχία Μαγνησίας να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

«Η Νομαρχία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου κι των εμποροϋπαλλήλων» ανέφερε τέλος ο αντινομάρχης Ελέγχου και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαος Ντίτορας και όπως είπε θα αρνηθεί τις όποιες προσπάθειες για την απελευθέρωση του ωραρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template