Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Το μελτεμάκι έρχεται από την Πειραματική Σκηνή

Ένα γλυκό μελτεμάκι θα αρχίσει να φυσά από το τέλος της επόμενης εβδομάδας στην πόλη μας που θα αρχίσει από τις παλιές αποθήκες του τελωνείο Βόλου για να απλωθεί σιγά-σιγά στο νομό Μαγνησίας, στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα μέχρι τέλος του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα από το Σάββατο 11 Ιουλίου και κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ και για μια εβδομάδα η Πειραματική Σκηνή θα παρουσιάζει τη ρομαντική κωμωδία του Παντελή Χόρν «Το Μελτεμάκι» στην αποθήκη Γ! του παλιού τελωνείου.
Ένα ελκυστικό κι έξυπνο παιχνίδι, γραμμένο με όρεξη και πολύ κέφι, είναι το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν, μία από τις καλύτερες κωμωδίες του μεγάλου
μας δραματουργού.
Το έργο διαδραματίζεται σε ένα νησί του Αιγαίου. Ο κεντρικός ήρωας, ένας αξιωματικός του ναυτικού, μετά από μία στερημένη και σκληρή ζωή στη θάλασσα, επιστρέφει στο γαλήνιο, ήρεμο και ειδυλλιακό τοπίο του νησιού του.
Απολαμβάνει τη συντροφιά των φίλων του και τις περιποιήσεις της γυναίκας του που τον καλοταΐζει και τον φροντίζει. Ένα αιφνίδια «μελτεμάκι», όμως, θα ταράξει το ήσυχο κι απάνεμο λιμάνι που είχε αράξει.
Μία δροσερή και φρέσκια αύρα που συνοδεύει την είσοδο ενός νεαρού κοριτσιού. Η αγνή, θερμή και ολοζώντανη παρουσία της ανιψιάς του θα αναστατώσει τον άλλοτε κουρασμένο άντρα, που θα τολμήσει να ποθήσει και να διεκδικήσει το καλύτερο, το άφταστο.
Οι κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, τα πειράγματα μεταξύ των προσώπων, μία χήρα «φραγκοπαναγιά», που «δεν μπορεί να βλέπει τους άντρες να υποφέρουν», τα ερωτικά τρίγωνα που δίνουν και παίρνουν, η αντρική απιστία και η συζυγική γκρίνια και ζήλεια, εικόνες ανεξάντλητης αφθονίας, αλλά και μια κρυφή μελαγχολία, πλέκονται μαζί σε ένα κομψοτέχνημα που μόνο δραματουργοί σαν τον Π. Χορν αξιώνουν να δημιουργούν.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη και Δραματουργική ανάλυση Έφη Σταυροθεοδώρου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μαρίνη Καγιά, Αντώνης Μαραγκάκης, Δημήτρης Πανταζής, Ειρήνη Κοταρέλα, Δήμητρα Κυρατσούδη, Νότα Κοντού.
Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου και το Τελωνείο Βόλου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template