Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

«Ξάφρισαν» τρεις εξωλέμβιες στις Νηές

Κλοπές τριών ακόμα εξωλέμβιων μηχανών σημειώθηκαν στις Νηές, ενάμιση μήνα περίπου μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε Χοροστάσι και παραλία Αλμυρού, όπου εκλάπησαν εφτά μηχανές. Και αν κρίνουμε από τη συχνότητα επανάληψης των περιστατικών, που καταγράφονται και στη γειτονική Βόρεια Εύβοια, την περιοχή την λυμαίνεται σπείρα, πιθανώς αλλοδαπών.
Πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου στο τελωνείο του Προμαχώνα οι αρχές εξάρθρωσαν σπείρα Βουλγάρων στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα σύνορα ένα μεγάλο αριθμό εξωλέμβιων μηχανών, που όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένες. Δυστυχώς όμως σε αυτή την «καραβιά», δεν υπήρχε καμία κλαπείσα μηχανή από την περιοχή μας.

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στον όρμο των Νηών. Σύμφωνα με λιμενικές πηγές το κύκλωμα παίρνει τις βάρκες στα ανοιχτά της θάλασσας και εκεί πραγματοποιεί την αφαίρεση των μηχανών, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό από τυχόν περαστικούς.
Προανάκριση για τα νέα περιστατικά διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιαπολέως.
Τα τέσσερα νέα περιστατικά αναδεικνύουν την ανεπαρκή αστυνομική και λιμενική κάλυψη της περιοχής, ελέω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού και μηχανικών μέσων. Ο Αστυνομικός Σταθμός Σούρπης καλύπτεται με δύο αστυνομικούς μόνο τις πρωινές ώρες, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης δεν διαθέτει πλωτή φουσκωτή λέμβο για να πραγματοποιεί περιπολίες.
Εν τω μεταξύ, ευθύνες υπάρχουν και από την μεριά των ιδιοκτητών των σκαφών, αφού επιλέγουν να μην ασφαλίζουν τις μηχανές τους, ενώ δεν λαμβάνουν και τα απαραίτητα μέτρα κλειδώματος των μηχανών τους, πάνω στις βάρκες, όταν απουσιάζουν.
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template