Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Ξεσηκώθηκαν οι καθαρίστριες της Μαγνησίας

Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι απολυμένες καθαρίστριες του ΙΚΑ αλλά και καθαρίστριες που απασχολούνται μέσω εργολάβων σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο.
Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία στις υγειονομικές και διοικητικές δεν παρέχεται καμία υπηρεσία καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό αλλά και τους ασφαλισμένους.

Για το συγκεκριμένο θέμα δέχεται ήδη πολλά πυρά η Διεύθυνση του ΙΚΑ στο Βόλο ενώ μεγάλες πλέον είναι και οι πιέσεις από το ΕΚΒ και όλα τα συνδικάτα για να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Οι καθαρίστριες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από μία περίπου εβδομάδα με βασικό αίτημα αφενός την επαναπρόσληψή τους και αφετέρου την απασχόλησή τους με το ωράριο και τις αμοιβές που ίσχυαν μέχρι τώρα.
Στο πλευρό των καθαριστριών που αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε και χθες το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, συνδικαλιστές, σωματεία, και ανένταχτοι συνδικαλιστές, όπως επίσης διάφορα σωματεία που στηρίζουν τον αγώνα τους και ζητούν να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους.
Όπως είναι γνωστό οι καθαρίστριες απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που έφερε προς υπογραφή ο νέος εργολάβος γιατί μεταξύ άλλων πρόβλεπαν μειωμένα ωράρια εργασίας, μισθούς πείνας όπως κατήγγειλαν και χθες, κατάργηση των βαρέων ενσήμων.
Τις τελευταίες μέρες και ενώ η κινητοποίηση συνεχίζεται δέχεται εξάλλου σκληρή κριτική και η διεύθυνση του ΙΚΑ στο Βόλο διότι όπως τονίζουν οι καθαρίστριες αλλά και οι συνδικαλιστές αντί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον παραπέμπει στην Κεντρική Διοίκηση.
Το ΕΚΒ με επιστολή του προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα έχει ζητήσει την άμεση πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων διότι όπως έχει επισημάνει καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν σχέση με την υγεία και επιπλέον δημιουργείται μείζον πρόβλημα με το να μην εφαρμόζει ο νέος εργολάβος τα ωράρια του προηγούμενου αλλά και να επιβάλλει στις καθαρίστριες που προσέλαβε από τον προηγούμενο ανάδοχο και επιπλέον δουλειά.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template