Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Κατάληψη εργαζομένων στη ΔΕΗ Βόλου

Κατάληψη στο Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού από το προσωπικό της ΔΕΗ στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι με λουκέτα και αλυσίδες έκλεισαν την είσοδο του Γραφείου,
με αποτέλεσμα εξαιτίας της κινητοποίησης του προσωπικού να μην κατατεθεί καμία προσφορά.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μετεγκατάσταση του Γραφείου στο κέντρο της πόλης, αφού όπως υποστηρίζουν αντί να εξυπηρετούνται θα ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Επιχείρησης.
Το παράδοξο είναι ότι τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ περιοχής Βόλου είχαν εγκαίρως εκφράσει τις ενστάσεις τους για την επιλογή της λειτουργίας νέου Γραφείου στο Κέντρο, ωστόσο αγνοήθηκαν και αυτό προκάλεσε την χθεσινή κατάληψη.

Οι συνδικαλιστές αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του ΤΑΥΤΕΚΟ, όπου πρόεδρος είναι ο Κων. Μπούρχας από τον Αλμυρό, καθώς όπως αφήνουν να εννοηθεί έχει ήδη ειλημμένη απόφαση το νέο κτίριο που προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση των Γραφείων να βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο κέντρο της πόλης.
Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά την προκήρυξη Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την στέγαση των Υπηρεσιών του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ Βόλου (ΓΑΠ ΒΟΛΟΥ).
Τα σωματεία του Βόλου είχαν ενημερώσει για την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων της Περιοχής Βόλου με την οποία αποδέχονταν μεν την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γ ΑΠ ΒΟΛΟΥ και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών Συνταξιούχων και Εργαζομένων, αλλά είχαν προτείνει το κτίριο που θα στεγάσει αυτές τις υπηρεσίες να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Έδρα της Περιοχής Βόλου, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων.

Ο νέος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, γι’ αυτό και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απευθύνονται μία σειρά από ερωτήματα, όπως ποιοι αποφάσισαν την προκήρυξη του Διαγωνισμού χωρίς να ληφθεί υπόψη η θέση και η άποψη των εργαζομένων, αλλά και ποιοι ενημερώθηκαν και εξουσιοδοτήθηκαν να ψάξουν για κτίριο μεταστέγασης στο κέντρο της πόλης.
«Μήπως η όλη διαδικασία εξυπηρετεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των ασφαλισμένων και σίγουρα όχι τους εργαζόμενους;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι και συνεχίζοντας απευθύνουν το ερώτημα, γιατί έχει απαλειφτεί από την προκήρυξη η παράγραφος που υπήρχε στην προηγούμενη για αναζήτηση κτιρίου σε κοντινή απόσταση από την έδρα της περιοχής Βόλου.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την μετακίνηση των Γραφείων.
Αφήνουν μάλιστα αιχμές ότι επιχειρείται να «εξυπηρετηθούν συμφέροντα άλλης μορφής από αυτά που οφείλει να προσφέρει το Γραφείου στο Βόλο» και ζητούν από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την άμεση παρέμβασή της για την προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων και της επιχείρησης.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Να συμπληρώσω στο ρεπορτάζ ό,τι ο κ. Μπούρχας Κων/νος που είναι Πρόεδρος στο ΤΑΥΤΕΚΟ, είναι και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού!!!
Οι εργατοπατέρες, βρίσκουν πάντα τον τρόπο για να βγάζουν το παντεσπάνι τους!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template