Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Προσδοκίες δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς

Στην προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού μπαίνουν για την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα, τα έργα του κωπηλατοδρομίου της Κάρλας, του ιστιοπλοϊκού κέντρου, του Μεσογειακού Χωριού καθώς επίσης και εκείνα που αφορούν την Πολιτιστική Μεσογειάδα που θα ξεκινήσει από το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβαν την Παρασκευή, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Βόλου και τη σύσκεψη που ακολούθησε και αφορούσε στα παραπάνω ζητήματα.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου, του α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, του γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα, του δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Μαβίδη και των προέδρου και διευθύντριας της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων κ.κ. Νεοφύτου και Κουτρουμπά, αντίστοιχα, κατά την οποία ο κ. Βούλγαρης επέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Βόλο.

Ωστόσο κάθετη ήταν η άποψη του κ. Σαμαρά σε ότι αφορά στα σύνδρομα έργα του τραμ και του προαστιακού.
Όπως είπε για το τραμ, από την πλευρά του ΟΣΕ πρόκειται να γίνει μία συγκεκριμένη μελέτη.

Όμως, για τον προαστιακό, χαρακτηρίζοντας τον ΟΣΕ «γάγγραινα» και «πληγή» για την οικονομία της χώρας, τόνισε πως εφόσον δεν υπάρξει από πλευράς του μια βιώσιμη μελέτη, τότε θα είναι ο πρώτος που θα ταχθεί κατά της κατασκευής αυτού του έργου.

Πάντως ο υπουργός πολιτισμού σε δηλώσεις του τόνισε τη διάθεση του υπουργείου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα παραπάνω έργα, επισημαίνοντας πως θέληση του υπουργείου Πολιτισμού είναι στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 να δημιουργηθεί προηγούμενο και προστιθέμενη αξία στα ζητήματα ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ανέφερε επίσης ότι στο εξής η παρουσία του στην περιοχή θα είναι συχνότερη, ενώ όσον αφορά στις προγραμματικές συμβάσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο, σημείωσε ότι οι οφειλές στο Βόλο είναι περίπου 2 εκ. ευρώ, αλλά μετά την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών με απόφαση της Βουλής, τα χρήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξοφληθούν στο άμεσο μέλλον.
Περισσότερα στην εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template