Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την Α΄ Φάση της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο με θέμα το Α΄ Στάδιο της Μελέτης
«Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου». Στη σύσκεψη θα κληθούν να πάρουν μέρος οι μελετητές του Γραφείου Δοξιάδη καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τους Δήμους Αγριάς, Αισωνίας, Ιωλκού, Νέας . Ιωνίας και Πορταριάς.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Βόλου που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου και κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Βόλου που θα προταθούν στους μελετητές οι οποίοι συντάσσουν την Αναθεωρημένη Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. 
Οι προτάσεις
Ειδικότερα τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασαν χθες συνέκλιναν στις παρακάτω προτάσεις που θα γίνουν στους μελετητές προκειμένου να τις συμπεριλάβουν στη Μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Π.Σ Βόλου. Προτάσεις που αφορούν στις περιοχές εκείνες που πρέπει να ενταχθούν στο Σχέδιο, προκειμένου να υπάρξει μελλοντική οικιστική επέκταση της πόλης.
Ειδικότερα οι προτάσεις που συμφωνήθηκαν αφορούν στις παρακάτω περιοχές:
- Η περιοχή « Χορμοβέικα» να επεκταθεί μέχρι τα όρια της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, όπως προβλέπεται από την Πολεοδομική Μελέτη που προετοιμάζεται. Στην περιοχή προτείνεται να γίνει μελλοντικά το νέο Διοικητικό Κέντρο του Βόλου
- Να ενταχθεί το Σχέδιο Πόλης η περιοχή ανατολικά της Άλλης Μεριάς, βορειότερα του περιφερειακού δρόμου, έτσι ώστε να ενωθεί με τα όρια του οικισμού του Αγίου Γεωργίου
- Να ενταχθεί ως περιοχή παραθεριστικής κατοικίας η περιοχή του Συνεταιρισμού Εφέδρων Αξιωματικών στην περιοχή του Σωρού και η οποία σήμερα είναι χαρακτηρισμένη ως χορτολιβαδική έκταση.
- Να καθοριστεί μία ζώνη δυτικότερα του Πεδίον του Άρεως που είναι χαρακτηρισμένη ως βιοτεχνική ζώνη από την οδό Ύδρας μέχρι την οδό Ξηριά και επέκταση του πολεοδομημένου τμήματος της Νεαπόλεως από εκεί να επεκταθεί μέχρι το δρόμο του Διμηνίου.
- Το Στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία προτείνεται ως Πολιτιστικό - Αθλητικό Πάρκο, ως επέκταση του παρακείμενου Πολιτιστικού Πάρκου της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στρατόπεδο Γεωργούλα οι μελετητές προτείνουν να είναι το μελλοντικό Διοικητικό Κέντρο Επίσης η περιοχή του περιφερειακού στο ύψος της ισόπεδης διάβασης των Μελισσιατίκων προτείνεται ως περιοχή μη οχλουσών δραστηριοτήτων.
- Η περιοχή του Σωρού ζητείται να χαρακτηριστεί ως περιοχή για την ανάπτυξη τουριστικών σκοπών
- Όλη η περιοχή κατά μήκος του δρόμου προς Μικροθήβες και το άλλο προς τη θάλασσα που είναι μέσα στο πολεοδομημένο τμήμα της περιοχής και τα οποία σήμερα είναι εκτός σχεδίου, ζητούνται να ενταχθούν στο Σχέδιο, ενώ παράλληλα ζητείται να επεκταθεί η οικιστική ανάπτυξη και δυτικά του δρόμου (π.χ. περιοχή Αμπελάκια κ.α.)
- Ζητείται να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης όλη η περιοχή που είναι κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι τη θάλασσα και στην περιοχή από το ΞΕΝΙΑ μέχρι τη Γορίτσα. Όλη η παραπάνω περιοχή προτείνεται να γίνει πάρκο και χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων, εκτός από μία μικρή λωρίδα 1.000 περίπου τ.μ. δίπλα στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση της Β΄ Φάσης επέκτασης του ξενοδοχείου, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον εκμισθωτή του ξενοδοχείου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template