Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Κατάσχεση βιβλιαρίων του Ο.Γ.Α., από φαρμακεία!

Εφοδος σε φαρμακεία του Βόλου έγινε τις προηγούμενες ημέρες από περιφερειακό κλιμάκιο ελεγκτών του ΟΓΑ στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία συνεχίζεται γύρω από καταγγελίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα.
Οι ελεγκτές σύμφωνα με πληροφορίες κατάσχεσαν δεκάδες βιβλιάρια ασφαλισμένων, τα οποία παράτυπα βρίσκονταν μακριά από τα χέρια των ασφαλισμένων, από τουλάχιστον τέσσερα φαρμακεία.
Τα βιβλιάρια και οι συνταγογραφήσεις φαρμάκων που περιέχουν, γίνονται «φύλλο και φτερό» από τους ελεγκτές, ανοίγοντας την έρευνα και σε αυτό τον τομέα, πιθανότατα ύστερα από τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την πρόσφατη παρέμβαση του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια.
Χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν η έφοδος σε φαρμακεία έγινε δειγματοληπτικά ή στοχευμένα, η επεξεργασία των στοιχείων αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς μία από τις «πληγές» του ασφαλιστικού συστήματος είναι η αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων εν αγνοία των ασφαλισμένων.
Οι πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η έρευνα να βρεθεί μπροστά σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και μάλιστα υψηλού κόστους, που ουδεμία σχέση έχουν με την ηλικία, την ασθένεια, ακόμη και το φύλο των ασφαλισμένων.
Δεν είναι, άλλωστε μακριά τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων για ρεμούλα φαρμάκων, τα οποία χρεώνονταν σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, υπόθεση που βρέθηκε στο μικροσκόπιο αρμοδίων υπαλλήλων του Οργανισμού με τη Θεσσαλία να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ήδη, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονταν στις αρχές του Φεβρουαρίου, οι ελεγκτές είχαν βρεθεί μπροστά σε όργιο παράνομων συνταγογραφήσεων, με μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, που αφορούσαν σε παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους.
Στις κομπίνες με τα φάρμακα η Καρδίτσα εμφανίζεται πρωταθλήτρια. Από τις μεγάλες «πληγές» είναι οι συνταγογραφήσεις γυναικολογικών σκευασμάτων ακόμη και σε άντρες (!) και η χορήγηση αναπηρικών καροτσιών και συσκευών οξυγόνου σε …νεκρούς, σύμφωνα με όσα είχαν γνωστοποιηθεί μετά τους ελέγχους του ΟΓΑ για το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Τότε ο διοικητής του ΟΓΑ Ε. Παπαγεωργόπουλος δήλωνε: «Η ευκολότερη δουλειά είναι να κρατούν γιατροί και φαρμακοποιοί τα συνταγολόγια των ασφαλισμένων, να κόβουν ενδιάμεσες σελίδες και να τις συμπληρώνουν με τα φάρμακα που θέλουν, χρεώνοντάς τα στο Ταμείο».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template