Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ακραία η κόντρα Θαν. Παπαγιάννη Αχιλλέα Μπέου

Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκονται πλέον οι «σκιές» πάνω από την εκποίηση περιουσιακού στοιχείου του συλλόγου και οι καταγγελίες περί κατάχρησης των χρημάτων της αγοραπωλησίας που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώπιον του οποίου συνεχίστηκε χθες η δίκη με κατηγορούμενο τον Αχ. Μπέο για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια του Τύπου, εισχωρεί στο βάθος της υπόθεσης, καθώς ζήτησε να προσκομιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν την «κατεύθυνση» των 100.000.000 δρχ. από την πώληση αγροτικού ακινήτου το 1995.
Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Νίκης Μπόλλη το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει αργά το μεσημέρι την ακροαματική διαδικασία, ζητώντας στις 19 Μαρτίου -οπότε θα συνεχιστεί η δίκη- να προσκομιστούν το «γενικό καθολικό βιβλίο» της εταιρίας και η απόδειξη κατάθεσης των 100 εκατ. δρχ. της αγοραπωλησίας στο λογαριασμό της ΠΑΕ.
Το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν και να καταθέσουν ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ορίστηκε για τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάν. Κουκουσέλης, καθώς από τους παράγοντες της χθεσινής δίκης φάνηκε ότι κανείς δεν διέθετε τα επίμαχα έγγραφα.
Η δίκη σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεχίστηκε χθες με τις καταθέσεις του αντιδημάρχου Βόλου Γιάν. Στάμου και του μάρτυρα υπεράσπισης, δημοσιογράφου της Αθήνας Κ. Τσολακάκη.
Ο κατηγορούμενος και συνήγορος του εαυτού του –καθώς δεν θέλησε να έχει εκπροσώπηση δικηγόρου- κινούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης μέσα στην αίθουσα και εκτός από τις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλλε, όπως δικαιούται, κατά την εξέταση των μαρτύρων, παρενέβαινε διαρκώς στη διαδικασία, δίνοντας την εντύπωση ότι προεδρεύει σε γενική συνέλευση της ΠΑΕ...
Ο Αχιλλέας Μπέος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από έγκληση του Αθ. Παπαγιάννη σχετικά με δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στις 17/7/2008, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Αυτός είναι που πτώχευσε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αυτός που εκποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, αυτός που καταχράστηκε χρήματα που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Το θέμα είναι πολιτικό και επιδιώκονται άλλοι στόχοι, κατέθεσε ο κ. Στάμος, παραθέτοντας στο δικαστήριο παραστατικά στοιχεία, για τα οποία, όπως είπε, απαιτήθηκε χρόνος και κόπος για να τα συγκεντρώσει καθώς και το ποσό των 3.000 ευρώ, «τα οποία εμένα δυστυχώς δεν μου περισσεύουν, μου λείπουν», όπως είπε.
Τα παραστατικά στοιχεία «δείχνουν ξεκάθαρα την τήρηση της απόλυτης νομιμότητας είσπραξης του ποσού των 100.000.000 δρχ. και της εγγραφής του ως άνω εσόδου στα λογιστικά βιβλία της ΠΑΕ. Άλλωστε και αυτό προκύπτει και από τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της εταιρίας της 30ης Ιουνίου 2006», ανέφερε ο κ. Στάμος και υποστήριξε ότι πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμησης μέσω των ΜΜΕ, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως πραγματικά.
Στην κατάθεσή του ο κ. Τσολακάκης υποστήριξε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν μια πτωχευμένη εταιρία από το 2004, καθώς «αν και υπήρχαν έσοδα, οι παράγοντες έκαναν ό,τι γούσταραν και λογαριασμό δεν έδιναν. Ο Παπαγιάννης ενδιαφέρονταν, αλλά απέτυχε ως διοικητικός παράγοντας. Δεν ήταν σταθερός στις απόψεις του, άλλαζε συνεχώς άποψη και συμμαχίες». Ο ίδιος απέδωσε όσα γράφτηκαν τότε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ στον παρορμητικό χαρακτήρα του κ. Μπέου και στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εαυτό του και την ομάδα του.
Ο μάρτυρας υπεράσπισης πάντως μετά από ερώτηση της Εισαγγελέως της έδρας διευκρίνιζε ότι δεν έγινε πτώχευση, αλλά εκκαθάριση λειτουργίας της εταιρίας.
«Δεν θα βάζετε κουβέντες στο μάρτυρα που δεν έχει πει. Είπε ότι έως το 2004 θα είχε πτωχεύσει», παρενέβη στη διαδικασία ο κ. Μπέος, προκαλώντας την πρόεδρο της έδρας να τον ανακαλέσει στην τάξη.
Όταν δε η Εισαγγελέας πρότεινε να κληθεί ως μάρτυρας ο ορκωτός λογιστής και να προσκομιστεί στο δικαστήριο το «γενικό καθολικό», ο κ. Μπέος παρενέβη και πάλι: «Εγώ έλειπα τότε στην Αμερική. Αυτοί που κατηγορούνται, ας το φέρουν».
«Όταν φύγαμε από τη διοίκηση, υπήρχαν τα πάντα. Ο κ. Κουκουσέλης ας μας πει πού είναι», είπε από την πλευρά του μηνυτή ο δικηγόρος Γ. Σινέλης.
Ιδιαίτερα καυστική στο μεταξύ η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία διερωτήθηκε εάν ο κ. Μπέος θεωρεί ότι είναι πάνω από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η κ. Μπόλλη αναφερόταν ακόμη και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ για κατάχρηση χρημάτων, λέγοντας ότι καλό θα ήταν να περιμένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και μετά να μιλήσει.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template