Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία για τις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ

Απεργία «κόντρα» στις απολύσεις τριών εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ αλλά και σε απολύσεις και αντεργατικές ενέργειες εργοδοτών, σήμερα, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Για στις 9:30 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρία μεταλλικών κατασκευών καθώς για το συνδικαλιστικό κίνημα οι τρεις απολύσεις «ξεχείλισαν το ποτήρι». Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή 24ωρη απεργία αλλά και στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη, απηύθυνε το ΕΚΒ.
Με αίτημα την ανάκληση των τριών απολύσεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες και καταχρηστικές» αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έχουν γίνει στο χώρο του μετάλλου όπως και σε άλλους χώρους, απεργία κήρυξε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σχετική απόφαση έλαβε και το σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ με στόχο την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Το θέμα των απολύσεων, κυριάρχησε στη χθεσινή συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου το οποίο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, σύμφωνα και με το πρόγραμμα δράσης που έχει καταρτίσει.
Απολύσεις και γενικότερα αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι αποφασισμένο να «πολεμήσει» το συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την προστασία των εργαζομένων ενώ έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της προστασίας των ανέργων αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Στη χθεσινή συνέλευση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της «Κανάκης» και της ΒΙΟΣΩΛ ενώ οι πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τη ΜΕΤΚΑ ξεσηκώνουν αντιδράσεις που θα κλιμακωθούν.
Στο πλάνο των παρεμβάσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου « το σταμάτημα των απολύσεων, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας κ.λ.π.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας, Απόστολος Νάνος, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία και προτείνει η απεργία στις 24 Φλεβάρη να έχει κατάληξη έξω από τη ΜΕΤΚΑ.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΕΚ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template