Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία για τις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ

Απεργία «κόντρα» στις απολύσεις τριών εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ αλλά και σε απολύσεις και αντεργατικές ενέργειες εργοδοτών, σήμερα, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Για στις 9:30 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρία μεταλλικών κατασκευών καθώς για το συνδικαλιστικό κίνημα οι τρεις απολύσεις «ξεχείλισαν το ποτήρι». Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή 24ωρη απεργία αλλά και στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη, απηύθυνε το ΕΚΒ.
Με αίτημα την ανάκληση των τριών απολύσεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες και καταχρηστικές» αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έχουν γίνει στο χώρο του μετάλλου όπως και σε άλλους χώρους, απεργία κήρυξε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σχετική απόφαση έλαβε και το σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ με στόχο την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Το θέμα των απολύσεων, κυριάρχησε στη χθεσινή συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου το οποίο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, σύμφωνα και με το πρόγραμμα δράσης που έχει καταρτίσει.
Απολύσεις και γενικότερα αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι αποφασισμένο να «πολεμήσει» το συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την προστασία των εργαζομένων ενώ έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της προστασίας των ανέργων αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Στη χθεσινή συνέλευση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της «Κανάκης» και της ΒΙΟΣΩΛ ενώ οι πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τη ΜΕΤΚΑ ξεσηκώνουν αντιδράσεις που θα κλιμακωθούν.
Στο πλάνο των παρεμβάσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου « το σταμάτημα των απολύσεων, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας κ.λ.π.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας, Απόστολος Νάνος, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία και προτείνει η απεργία στις 24 Φλεβάρη να έχει κατάληξη έξω από τη ΜΕΤΚΑ.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΕΚ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template