Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ψάχνουν για τοξικά στον ΧΥΤΑ!

Τυχόν «ύποπτα» στοιχεία στο υπέδαφος και στα στραγγίσματα των αποβλήτων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Βόλου θα αναζητήσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Μαγνησίας μέσα από δειγματοληψίες.
Οι δειγματοληψίες, τέσσερις κάθε έτος, αποτελούν εκ του νόμου υποχρέωση του Φορέα. Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης με τοπικό διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, το οποίο θα προχωρήσει στις δειγματοληψίες.
Αν και ο πρόεδρος του Φορέα Γιάν. Κουρτίνας δεν ήταν έτοιμος να ενημερώσει χθες τα μέλη της διοίκησης για το ποιες μετρήσεις υποδεικνύει ως υποχρεωτικές η νομοθεσία, εντούτοις υιοθέτησε πρόταση μέλους της διοίκησης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ανάλυσης στοιχείων και το κλοφέν.
Τα δείγματα λαμβάνονται από υπόγεια ύδατα, δηλαδή από γεωτρήσεις μέσα ή σε κοντινό σημείο του ΧΥΤΑ, καθώς και από τα στραγγίσματα των αποβλήτων.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αποστέλλονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εξάλλου με αργά αλλά προσεκτικά, όπως αναφέρθηκε, βήματα προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού όλων των δήμων της Μαγνησίας.
Ήδη τη διαδικασία έχουν καθυστερήσει περίπου ένα μήνα δύο ενστάσεις ενδιαφερόμενων εταιριών. Σύμφωνα με τον κ. Κουρτίνα, εάν δεν ακολουθήσει άλλη ένσταση, τότε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.
Η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, μεταξύ άλλων θεμάτων, επικαιροποίησε χθες παλαιότερη απόφασή της για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα Πολιτικού Μηχανικού, Περιβαλλοντολόγου, Χημικού, Οικονομολόγου –ώστε ο Φορέας να συστήσει δική του ταμειακή υπηρεσία- καθώς και δύο οδηγών και τριών φυλάκων.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template