Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με ρυθμούς… χελώνας προχωρά η καταβολή του τακτικού προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την καθυστέρηση τέλεσης διαφόρων υποχρεώσεων του Ιδρύματος, να μένουν απλήρωτοι 350 συμβασιούχοι διδάσκοντες, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο.
Την καταβολή της πρώτης δόσης τού κατά τα άλλα μειωμένου κατά 10% τακτικού προϋπολογισμού αναμένει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να «κλείσει» τα ανοιχτά μέτωπα των υποχρεώσεων που έχει.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη δόση αναμένεται να εγκριθεί στις 15 Μαρτίου, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια το Πανεπιστήμιο είχε στα χέρια του τα χρήματα στα μέσα του Φεβρουαρίου ή το πολύ στις αρχές του Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί μόνο από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι και το καθοριστικό σημείο, για να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των χρημάτων.
Αυτό σημαίνει πως μένουν πίσω πολλές υποχρεώσεις του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών και η πληρωμή των 350 συμβασιούχων διδασκόντων του χειμερινού εξαμήνου, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.
«Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο, επειδή δεν έχει λάβει χρήματα από το Υπουργείο, χρωστάει 1.300.000 ευρώ στους 350 συμβασιούχους. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν εάν το Υπουργείο μας δώσει ξεχωριστό κονδύλι, όπως μας είχε πει στην τελευταία μας συνάντηση», σημείωσε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Εκτός όμως από τους συμβασιούχους διδάσκοντες, παραμένουν τα προβλήματα, όπως αυτό της κάλυψης του ελλείμματος από τη σίτιση, το οποίο φτάνει τις 450.000 ευρώ, της ανανέωσης των συγγραμμάτων της βιβλιοθήκης, καθώς είναι «κομμένο» σχεδόν το 10% των ξένων συνδρομών σε περιοδικά και πολλά άλλα.
Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο «τρώει» όσα χρήματα έχουν περισσέψει από το 2009, ωστόσο αυτά σε λίγο θα τελειώσουν.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template