Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με ρυθμούς… χελώνας προχωρά η καταβολή του τακτικού προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την καθυστέρηση τέλεσης διαφόρων υποχρεώσεων του Ιδρύματος, να μένουν απλήρωτοι 350 συμβασιούχοι διδάσκοντες, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο.
Την καταβολή της πρώτης δόσης τού κατά τα άλλα μειωμένου κατά 10% τακτικού προϋπολογισμού αναμένει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να «κλείσει» τα ανοιχτά μέτωπα των υποχρεώσεων που έχει.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη δόση αναμένεται να εγκριθεί στις 15 Μαρτίου, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια το Πανεπιστήμιο είχε στα χέρια του τα χρήματα στα μέσα του Φεβρουαρίου ή το πολύ στις αρχές του Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί μόνο από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι και το καθοριστικό σημείο, για να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των χρημάτων.
Αυτό σημαίνει πως μένουν πίσω πολλές υποχρεώσεις του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών και η πληρωμή των 350 συμβασιούχων διδασκόντων του χειμερινού εξαμήνου, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.
«Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο, επειδή δεν έχει λάβει χρήματα από το Υπουργείο, χρωστάει 1.300.000 ευρώ στους 350 συμβασιούχους. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν εάν το Υπουργείο μας δώσει ξεχωριστό κονδύλι, όπως μας είχε πει στην τελευταία μας συνάντηση», σημείωσε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Εκτός όμως από τους συμβασιούχους διδάσκοντες, παραμένουν τα προβλήματα, όπως αυτό της κάλυψης του ελλείμματος από τη σίτιση, το οποίο φτάνει τις 450.000 ευρώ, της ανανέωσης των συγγραμμάτων της βιβλιοθήκης, καθώς είναι «κομμένο» σχεδόν το 10% των ξένων συνδρομών σε περιοδικά και πολλά άλλα.
Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο «τρώει» όσα χρήματα έχουν περισσέψει από το 2009, ωστόσο αυτά σε λίγο θα τελειώσουν.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template