Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ

Στο χορό των απολύσεων και η ΜΕΤΚΑ. Κεραυνός εν αιθρία για τους εργαζόμενους η απόλυση τριών εργαζομένων στο όνομα της κρίσης. Χωρίς καμία προειδοποίηση το Γραφείο Προσωπικού ενημέρωσε τον πρόεδρο του σωματείου για την αρνητική αυτή εξέλιξη, που σήμανε συναγερμό στο ΕΚΒ και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», καθώς πλέον ο κλάδος βάλλεται πανταχόθεν.
Ο ένας από τους απολυμένους είναι συνδικαλιστής και μάλιστα ήταν υποψήφιος πρόσφατα στις εκλογές του σωματείου. Και οι τρεις είναι οικογενειάρχες που απασχολούνταν στη ΜΕΤΚΑ περισσότερο από μία 10ετία.
Μετά τη ΒΙΟΣΩΛ που έχει αναδειχθεί σε «πρωταθλητή» των απολύσεων, ήρθε η σειρά της ΜΕΤΚΑ. Χθες, και ενώ τίποτα δεν προμήνυε τέτοιες εξελίξεις, από το Γραφείο Προσωπικού κλήθηκε ο κ. Βαγγ. Τσιτσικλής, πρόεδρος του σωματείου, για να του ανακοινωθούν οι απολύσεις.
Στο ερώτημα του προέδρου για τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης, η απάντηση ήταν εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής αλλά και της μειωμένης αποδοτικότητας των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Το σωματείο αμέσως ενημέρωσε το ΕΚΒ, ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε σε πρώτη φάση να προχωρήσει σε δίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, όπου σε γενική συνέλευση θα αποφασιστούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για να ανατραπούν οι απολύσεις.
Στο εργοστάσιο μετέβησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος και Γ. Κίτσιος, καθώς και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου «Μήτσος Παπαρήγας» με τον Βασίλη Λινάρδο και άλλους συνδικαλιστές. Στο αίτημά τους να συναντηθούν με τη διεύθυνση του εργοστασίου η απάντηση ήταν αρνητική, αφού όπως τους επισημάνθηκε εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχειρηματική συνάντηση με ξένη αντιπροσωπεία. Υπήρξε ωστόσο δέσμευση της εταιρίας ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Βαγγέλης Τσιτσικλής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από τη συνάντηση και τις αναφορές της εταιρίας αναμένεται να κριθούν πολλά, καθώς σε πρώτη φάση τουλάχιστον το σωματείο υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει οποιαδήποτε εκφρασμένη πρόθεση της ΜΕΤΚΑ για συρρίκνωση του προσωπικού.
Αντίθετα το τελευταίο διάστημα δημοσιοποιήθηκαν επιχειρηματικές συμφωνίες που έκλεισε η εταιρία στη γειτονική Τουρκία.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο και η διεκδίκηση της συμπαραγωγής των μαχητικών αρμάτων μαζί με τους Ρώσους.
Αντιπροσωπεία μάλιστα των Ρώσων βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο εργοστάσιο του Βόλου, όπου επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ αναμένονται εξελίξεις και οριστικοποίηση της συμφωνίας πολύ σύντομα, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συμπαραγωγή του πύργου και του σκάφους των αρμάτων.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template