Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Αντιδρούν και … απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του Νομού Μαγνησίας και γι’ αυτό ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στις 9:30 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και σε σχέση με την οικονομική κρίση της χώρας έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, διέκρινε σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης στην επιχειρούμενη επιβολή σκληρών μέτρων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως είπε μάλιστα, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι διατεθειμένοι να φανούν ως τα εξιλαστήρια θύματα και να πληρώσουν την κρίση και σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουν για να δεχθούν μείωση των εισοδημάτων τους.
Σημείωσε δε πως η οικονομία της Ελλάδας θα κερδίσει από τη μείωση της σπατάλης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τα κεκτημένα και όχι να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί», τόνισε από την πλευρά της η γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πόπη Αλπάκη, που απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους της να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Εργατικό κέντρο.
Ημερίδα για τον «Καλλικράτη»
Στο Βόλο θα βρεθούν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η Νομαρχία Μαγνησίας για το σχέδιο «Καλλικράτης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου στις 10π.μ. και σ’ αυτή εκτός των προσκεκλημένων θα μιλήσουν ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θαν. Νάκος και ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Επίσης παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι τριών σωματείων της δύναμης της ΑΔΕΔΥ, καθώς η νέα διοικητική μεταρρύθμιση τους αφορά και συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΝΑΜ, και το Σωματείο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Διοίκηση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template