Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Ηρθαν στα χέρια οι διευθυντές δύο σχολείων!

Το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Νίκο Κατσαβριά καταγγέλλουν ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Βόλου για τη συμπεριφορά του και το υβρεολόγιό του, όπως υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης για την επίδοση των βαθμών στους γονείς των μαθητών του σχολείου.
Ειδικότερα, οι δύο Σύλλογοι σε επιστολή-καταγγελία τους επισημαίνουν πως «η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Λοντρίδου, κατόπιν παράκλησης του
Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Κατσαβριά, για την παραχώρηση αποκλειστικά και μόνο του Γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου Βόλου, έχοντας την πρόθεση να εξυπηρετήσει την απρόσκοπτη ενημέρωση των γονέων των μαθητών του ΕΠΑΛ και την επίδοση της βαθμολογίας τους, συγκάλεσε σύλλογο καθηγητών και από κοινού αποφάσισαν και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο των μαθητών του Γυμνασίου τη συγκεκριμένη ημέρα. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ θα μπορούσαν με άνεση και ησυχία να ενημερωθούν για την επίδοση των παιδιών τους, όχι μόνο στο χώρο του Γυμναστηρίου αλλά ακόμη και των αιθουσών διδασκαλίας του 5ου Γυμνασίου.
Κατά την επιστροφή από τον περίπατο οι καθηγητές του 5ου Γυμνασίου κατάπληκτοι είδαν έξω από την πόρτα του γραφείου τους την ανακοίνωση «βαθμολογία Α Λυκείου 1ου ΕΠΑΛ» και το γραφείο τους ανοικτό και κατειλημμένο από γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ.
Τόσο η Διευθύντρια, όσο και η Υποδιευθύντρια του 5ου Γυμνασίου, επεδίωξαν να μιλήσουν ιδιαιτέρως με τον κ. Κατσαβριά, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος του Γραφείου των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου για να επιτελέσουν το διοικητικό τους έργο. Ο κ. Κατσαβριάς, αγνοώντας τις εκκλήσεις της κ. Λοντρίδου, την έδιωξε με την έκφραση «φύγε εσύ». Η διευθύντρια, αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, παρακάλεσε τους καθηγητές και γονείς του ΕΠΑΛ να περάσουν σε άλλους χώρους του σχολείου για να παραλάβουν τη βαθμολογία. Τότε ο κ. Κατσαβριάς απευθύνθηκε στους γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ και είπε: 
«Ορίστε τι τραβάμε μ αυτούς! Δεν έχετε να πάτε πουθενά, από εδώ θα πάρετε τους βαθμούς» και απευθυνόμενος στη κ. Λοντρίδου συμπλήρωσε: «θα έπρεπε να ντρέπεστε ...».
Από την πλευρά του ο κ. Κατσαβριάς δεν θέλησε να σχολιάσει την καταγγελία των Συλλόγων, ενώ οι Σύλλογοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους περιστατικά στην ομαλή λειτουργία των δύο σχολείων, τα οποία συστεγάζονται.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template