Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Το θέατρο του παραλόγου...

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται και στην φετινή A1. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς το πρωτάθλημα είναι αρκετά συναρπαστικό από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά προφανώς στα όσα άσχημα εξακολουθούν για χρόνια να διαδραματίζονται στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων. Δυστυχώς στο φετινό πρωτάθλημα, ο σύλλογος που πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι ένας και συγκεκριμένος και ακούει στο όνομα ΑΕΚ. Δεν έχω κάτι εναντίον της Ένωσης και σίγουρα και οι υπόλοιπες ομάδες με αρκετό και οργανωμένο κόσμο έχουν κατά καιρούς προκαλέσει αντίστοιχες καταστάσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως φέτος αυτά που συμβαίνουν στα ματς της ΑΕΚ στην Α1 έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.
Το χθεσινό ματς στο Περιστέρι ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ προκάλεσαν ξανά επεισόδια όπως άλλωστε είχαν κάνει και σε προηγούμενες αναμετρήσεις της ομάδας τους με Ολυμπιακό, Πανελλήνιο, Τρίκαλα και Ηλυσιακό. Η αλήθεια είναι βέβαια πως για τα χθεσινά συμβάντα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρει και η απέναντι πλευρά, η οποία προετοιμαζόταν για την "πολεμική" αναμέτρηση αρκετές ώρες πριν το ματς και έξω από το κλειστό. Θα ήθελα σχολιάζοντας τα χθεσινά έκτροπα να σταθώ σε τρία σημεία:

1. Είναι γνωστό πως οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναλάβει τα "ηνία" των ερασιτεχνικών τμημάτων του συλλόγου ενώ και οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της μπασκετικής Ένωσης έχουν "οριτζιναλίστικες ρίζες". Μαγκιά τους και καλά κάνουν, εκφράζοντας έτσι την αγάπη τους για την ομάδα. Τι γίνεται όμως όταν η "αγάπη" αυτή "μεταφράζεται" σε πρόστιμα που ξεπερνούν τα 20 χιλιάδες ευρώ και σε ποινές 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών; Αυτή είναι μέχρι στιγμής η "υποστήριξη" των οπαδών της ΑΕΚ στην ομάδα τους, η οποία μάλιστα ενδέχεται να ..."αυξηθεί" ύστερα από τα χθεσινά συμβάντα. Αναρωτιέμαι τελικά αν γνωρίζουν οι οργανωμένοι της ΑΕΚ την δεινή οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ και το γεγονός πως αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμα και τις βασικές της υποχρεώσεις. Γνωρίζουν οι "κύριοι" αυτοί πως φορτώνοντας κάθε αγωνιστική με χρηματικά πρόστιμα την ομάδα τους, την οδηγούν σε νέα οικονομικά αδιέξοδα; Υπενθυμίζω πως οι ίδιοι οπαδοί έγιναν η αφορμή να υποβιβαστεί πριν από 2 χρόνια η ομάδα βόλλευ της ΑΕΚ στην Α2 κατηγορία. Φοβάμαι πως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, δε θα αργήσει να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στο δικό μας χώρο. Όσον αφορά το κατά πόσο χρειάζεται η ΑΕΚ την υποστήριξη των συγκεκριμένων οπαδών, νομίζω πως η καλύτερη απάντηση είναι τα δύο τελευταία ματς των "κιτρινόμαυρων". Η ΑΕΚ χωρίς τη "συμπαράσταση" των οργανωμένων της, έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο ενώ χθες λίγο έλειψε να κάνει το "διπλό" σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Προφανώς για όσους είδαν το ματς, η τελική διαφορά (+14) υπέρ του Περιστερίου είναι μαγική εικόνα.

2. Ο Μηνάς Γκέκος, που έχει μεγάλη συμβολή στην αγωνιστική ανάκαμψη της ΑΕΚ στις 3 πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου, είπε στη συνέντευξη τύπου του χθεσινού αγώνα: "Δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος που να θέλει αυτόν τον κόσμο μαζί του! Υπάρχει κανείς που ασχολείται με τον αθλητισμό, που θα θέλει αυτόν τον κόσμο;" Η απάντηση στο Γκέκο νομίζω πως είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή. Τον κόσμο αυτόν θέλει η διοίκηση της ομάδας του! Αυτό φανερώνει η συμπεριφορά των παραγόντων της ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια, η οποία εφαρμόζει στην εντέλεια το πνεύμα των δηλώσεων ενός γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα: "Αυτούς έχουμε και αυτούς θέλουμε να έχουμε". Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Καραμανλής έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο "χάιδεμα" των οργανωμένων οπαδών αφού η διοίκηση της ΑΕΚ δεν παραλείπει να ζητά εισιτήρια σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας, την ίδια στιγμή που η παρουσία των οργανωμένων οπαδών της στο γήπεδο αποδεικνύεται οικονομικά ζημιογόνα για την ΚΑΕ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να βγάλει ανακοίνωση κατά του Πανελληνίου επειδή δεν επετράπη η άνευ εισιτηρίου είσοδος στους οπαδούς της ΑΕΚ, στο μεταξύ τους αγώνα στην Κυψέλη! Μάλλον πρέπει να το "φυσάνε" τελικά το χρήμα στην ΑΕΚ παρά τις αντίθετες πληροφορίες. Δεν εξηγείται αλλιώς η άδεια που έδωσε η ίδια η ΚΑΕ στην ανάρτηση του υβριστικού πανό κατά του Πανιωνίου, αδιαφορώντας για το σίγουρο πρόστιμο που θα προκαλούσε μια τέτοια κίνηση. Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, οι παράγοντες της ΑΕΚ έχουν το θράσος να διοχετεύουν φήμες σχετικά με αδιαφορία των παικτών (ειδικά των ξένων) ασχέτως βέβαια αν οι μπασκετμπολίστες της ΑΕΚ βλέπουν το χρώμα του χρήματος κάθε 32η του μηνός.

3. Εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική αστυνομία έχει εκφράσει την επιθυμία της να απεμπλακεί από την τήρηση της τάξης στους χώρους όπου διεξάγονται αγώνες επαγγελματικών σπορ. Σεβαστή η επιθυμία της αλλά αυτό δε σημαίνει πως για να πετύχει το σκοπό της πρέπει να συμβάλλει και η ίδια στα "μπάχαλα" των ελληνικών γηπέδων. Τα δακρυγόνα που έπεσαν σε κλειστό χώρο σήμερα το Περιστέρι είναι μια απαράδεκτη ενέργεια. Βέβαια για όσους θυμούνται η αστυνομία είχε την ίδια "έμπνευση" ακόμα και σε ματς Ευρωλίγκας, χωρίς μάλιστα την παρουσία αντίπαλων οπαδών! Παρόμοιες σκηνές διαδραματίστηκαν και στα Τρίκαλα φέτος, στον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Γενικότερα θεωρώ ανεπίτρεπτη από την αστυνομία τη χρήση τέτοιων χημικών ουσιών σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, πόσο μάλλον σε αυτές που εξελίσσονται σε κλειστούς χώρους. Τέλος, ας μας πει κάποιος τι συμβαίνει τελικά με αυτήν την περιβόητη απαγόρευση μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών. Ισχύει ή δεν ισχύει; Ισχύει για όλους ή ισχύει για μερικούς; Δεν είναι δυνατόν αλλού να στήνονται "μπλόκα" και αλλού να γίνονται "εκδρομούλες"!
Από το Greek Hoopz

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template