Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Σωματείο εργαζομένων είπε σε βουλευτή να μην ασχολείται με το εργοστάσιο!!!

Σοβαρή καταγγελία από το βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολο Νάνο. Έγινε στόχος προσωπικής επίθεσης και αποδέκτης πιέσεων από σωματείο εργαζομένων, προκειμένου να μην ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά στη λειτουργία και τα πεπραγμένα της επιχείρησης που απασχολούνται!!!
Πάγωσαν οι τοπικοί φορείς, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ και όσοι παραβρίσκονταν στην αίθουσα, ακούγοντας τον βουλευτή του ΚΚΕ στη Μαγνησία να προβαίνει στη συγκεκριμένη καταγγελία, χωρίς όμως να κατονομάσει το σωματείο.
Λίγο αργότερα σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο βουλευτής του ΚΚΕ αποκάλυψε ότι αφορά στο σωματείο των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ. «Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι», απαντά ο πρόεδρος του σωματείου Λάμπρος Γιαννακός, που αποδίδει τις καταγγελίες στο γεγονός ότι το σωματείο έχει επιλέξει να μη συνδιαλέγεται με πολιτικά κόμματα.
Όπως επισήμανε ο κ. Απόστολος Νάνος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όταν ρωτήθηκε, προχθές δέχτηκε στο γραφείο του επίσκεψη από το σωματείο της ΚΟΝΤΙ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τού υπέδειξε σε έντονο μάλιστα ύφος προειδοποιητικού χαρακτήρα μήνυμα «να μην ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο εργοστάσιο» και ότι «εάν συνεχίσει, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του… προς γνώση και συμμόρφωση».
Η «ιστορία» ξεκίνησε όταν κ. Νάνος ως βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας με αφορμή καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει και δεν έχουν δηλωθεί, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι το σωματείο… «ποιεί τη νήσσα». Μόλις χθες ο ίδιος βουλευτής υπέβαλε και νέα επερώτηση, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αυτή τη φορά, για τα τοξικά αλλά και το γεγονός ότι έγινε αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της ΝΑΜ, όπου επιβεβαιώθηκε σωρεία παραβάσεων σχετικά με την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της ΚΟΝΤΙ.
«Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν είναι δυνατό συνδικαλιστής να απειλεί βουλευτή γιατί κατέθεσε ερώτηση. Τέτοια πράγματα είναι κατάπτυστα. Είναι κατάντια» δήλωσε εξοργισμένος ο βουλευτής του ΚΚΕ, φανερά ενοχλημένος για το συμβάν που κατήγγειλε.
Αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του σωματείου της ΚΟΝΤΙ Λάμπρος Γιαννακός, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεχείρησε να διαψεύσει τον βουλευτήμ υπογραμμίζοντας ότι αυτό που επισημάνθηκε στον βουλευτή είναι πως δεν έχει σωστή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στην ΚΟΝΤΙ και ότι δεν θα πρέπει να αφήνει αιχμές για το συγκεκριμένο σωματείο, διότι υπάρχουν δείγματα γραφής που αποδεικνύουν την αγωνιστικότητά του και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
«Δεχόμαστε επίθεση, γιατί δεν επιτρέπουμε κομματικές παρεμβάσεις» τόνισε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννακός.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σημειώσεις Μαγνήτη:  
Στους παροικούντες τα συνδικαλιστικά πράγματα της Μαγνησίας, είναι γνωστό ότι ο κ. Γιαννακός στηρίζει την ΠΑΣΚΕ.
Η πρεμούρα της διοίκησης του Σωματείου, να μην ασκηθεί έλεγχος στα πεπραγμένα της ΚΟΝΤΙ, είναι άσχετη με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα τοξικά απόβλητα στον χώρο του εργοστασίου;;;
Σε ποιό έσχατο σημείο θα φτάσει ο εργατοπατερισμός;;; Έχει πάτο το βαρέλι;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template