Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Θεριακλήδες οι Βολιώτες από 15 μέχρι 65

Θεριακλήδες εμφανίζονται οι Βολιώτες, αφού παρά τις όποιες προσπάθειες της Πολιτείας το κάπνισμα εμφανίζει αυξητικές τάσεις ανάμεσα στο γενικό πληθυσμό της πόλης τα τελευταία δέκα χρόνια.
Αυτό είναι ένα από τα πολλά συγκρίσιμα στοιχεία που θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας κατά την παρουσίαση του Προφίλ Υγείας της Πόλης, το οποίο θα παρουσιαστεί την άλλη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου.
Είναι η δεύτερη παρουσίαση που γίνεται για το προφίλ της πόλης, καθώς η πρώτη έγινε πριν από δέκα χρόνια. Στην παρουσίαση θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία αναφορικά με την ποιότητα ζωής, με τη συμπεριφορά των Βολιωτών, στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κοινωνική και οικονομική θέση, στοιχεία που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και στοιχεία που έχουν να κάνουν με τη ψυχική και τη σωματική υγεία (ψυχική νοσηρότητα και θνησιμότητα).
Το Προφίλ Υγείας έγινε μετά από ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από 700 Βολιώτες όλων των ηλικιών από 15 - 65 ετών και σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από εθελοντές και στελέχη του ΔΟΥΚ και χρειάστηκε ένα διάστημα περισσότερο από τέσσερις μήνες, αφού για τη διαμόρφωση του Προφίλ Υγείας αντλήθηκαν στοιχεία και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, το Νοσοκομείο η ΔΕΥΑΜΒ κ.α.
Η παρουσίαση του Προφίλ Υγείας του Βόλου θα γίνει στο Δημαρχείο από τον κ. Γιαν. Γρηγορίου, Κοινωνιολόγο και Διευθυντή του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου (ΔΟΥΚ), ενώ θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν κατά την παρουσίαση των στοιχείων και οι κ. κ. Γιάννης Τούντας Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Κ. Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και ο Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Η Ταυτότητα Υγείας του Βόλου γίνεται στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής να ενταχθεί η πόλη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιείς Πόλεις και για την οποία έχει κατατεθεί σχετική αίτηση στο Γραφείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που εδρεύει στην Κοπεγχάγη και στο πλαίσιο χάραξης ενός στρατηγικού σχεδίου δράσης που αφορά σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template