Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Ανανέωσαν το ραντεβού τους οι απεργοί του ΠΑΜΕ, για τις 24 Φλεβάρη

Αναμενόμενα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων της περιοχής στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ τα οποία κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα.
Πιο δυναμική ωστόσο ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.
Εργαζόμενοι από όλους τους χώρους δουλειάς, φοιτητές και μαθητές, έδωσαν το παρών τους στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στον ίδιο χώρο για τη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2010.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία των απλήρωτων μεταλλεργατών της «Κανάκης», που έδωσαν το δικό τους τόνο στη συγκέντρωση, ενώ χαιρετισμούς στους συγκεντρωμένους απηύθυναν εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών και διαφόρων άλλων κλάδων εργαζομένων.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Ν. Γκατζής και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ κ. Γ. Λούμας.
Στην κεντρική του ομιλία που απηύθυνε στους συγκεντρωμένους ο συνδικαλιστής Μιχ. Τριανταφυλλίδης, τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων από την κυβέρνηση, όχι όμως αντεργατικών όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά φιλολαϊκών, ενώ αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε διαφόρους χώρους δουλειάς στην περιοχή.
Παράλληλα άσκησε κριτική για τη στάση που κρατούν απέναντι στην κυβέρνηση οι διοικήσεις του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ και κάλεσε τους εργαζόμενους να δράσουν αποφασιστικά ενάντια στους εργοδότες, στην κυβέρνηση και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με οργάνωση, αγώνα, ενδυνάμωση των σωματείων τους και των επιτροπών αγώνα που θα συγκροτούν.
Ευρεία σύσκεψη
Ας σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζομένους και συνδικαλιστές σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΒ για την εκτίμηση της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης και για την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template