Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρές ελλείψεις στη Μονάδα Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου

Στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ιατρού Νεφρολόγου, βοηθού θαλάμου, τραπεζοκόμου, καινούργιων μηχανημάτων και νεφρολογικής κλινικής, στο Νοσοκομείο Βόλου αναφέρεται με ερώτησή του στην Υπ. Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μαγνησίας Π. Μαρκάκης.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «σοβαρές και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό καταγράφονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο του Βόλου. Περισσότερα από 250 άτομα, μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» καθημερινά δίνουν κυριολεκτικά το δικό τους αγώνα για την επιβίωση, υπό αντίξοες, όμως συνθήκες, που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους ίδιους.
Από τα 250 μέλη του Συλλόγου, οι 105 κάνουν αιμοκάθαρση στη Μ.Τ. Νεφρού Νοσοκομείου Βόλου, οι 50 στην ιδιωτική κλινική, οι 40 στην περιτοναϊκή και οι υπόλοιποι είναι μεταμοσχευμένοι.
Οι ελλείψεις είναι σοβαρές «δεν υπάρχει γιατρός νεφρολόγος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, τα μηχανήματα που υπάρχουν είναι παλιά, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια, αναμένονται δέκα νέα μηχανήματα. Παράλληλα, πολλοί νεφροπαθείς και ειδικά οι μεταμοσχευμένοι, νοσηλεύονται πολλές στο φορές στο Νοσοκομείο και στη Β’ Παθολογική, όταν εφημερεύει, η οποία, όμως, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Οι ελλείψεις είναι τόσο τραγικές, που την περασμένη εβδομάδα στην Μονάδα, λόγω ελλείψεως σεντονιών, χρησιμοποιήθηκε χαρτί!!!
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template