Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απεργία αύριο, από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Με απεργία στις 10 Φλεβάρη, απαντά στις κυβερνητικές εξαγγελίες η ΑΔΕΔΥ. Ο δημόσιος τομέας αναμένεται να «νεκρώσει» καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εφοριακοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κ.α., συμμετέχουν στην απεργία.
Χθες, από το Βόλο, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «επιχειρείται να μετατεθούν οι ευθύνες για την οικονομική κρίση στους δημοσίους υπαλλήλους» και μίλησε για «μεθοδευμένες προσπάθειες κατασυκοφάντησης τους, με προκλητικούς χαρακτηρισμούς, σε σχέση με τον αριθμό αλλά και τους μισθούς που λαμβάνουν».
Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ ήρθε στο Βόλο στο πλαίσιο ενημέρωσης σωματείων για την αυριανή απεργία ενώ ήδη το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει «οργώσει» τους εργασιακούς χώρους με στόχο την προβολή των αιτημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΑΔΕΔΥ επιχειρείται να συγκριθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων με αυτόν ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που δεν είναι σωστό όπως και να χαρακτηριστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι υπεύθυνοι για την κρίση. Όπως είπε, πρόκειται για «σκοπιμότητα που στοχεύει στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων ενώ μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα το κράτος να μην μπορέσει αν ασκήσει κοινωνική πολιτική».
«Δεν χρειαζόμαστε golden boys, ούτε μεσάζοντες. Σύμμαχός μας είναι η ίδια η κοινωνία» ανέφερε ο Ηλ. Ηλιόπουλος.
Τόνισε πως η κυβέρνηση διαφοροποιεί συνεχώς τις θέσεις της και υπάρχει αλλαγή δεδομένων και πρόσθεσε πως «διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων, και αύξηση εισφορών ήρθε να πάρει πίσω ο πρωθυπουργός».
Επισήμανε πως αν ισχύσουν τα φορολογικά μέτρα που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται ως μορφή σεναρίων, αν υπάρξουν περικοπές επιδομάτων, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των μισθών τότε ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα χάσει τουλάχιστον 200 ευρώ τα οποία αφαιρούνται από τον οικογενειακό του προγραμματισμό. Αναφέρθηκε στο θέμα του μισθολογίου για το οποίο η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ενώ μίλησε για τα αποθεματικά των ταμείων που χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους λόγους.
Σημείωσε ότι πρέπει να επιστραφούν χρήματα στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να στηριχθεί ο ΟΠΑΔ, λέγοντας πως «δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες συνταξιούχων και εργαζομένων».
Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση αύριο στις 9 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με τον πρόεδρο Δημ. Κουτσούκο να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή. Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εφοριακοί, δικαστικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί κ.λ.π.
Κάλεσμα από ΣΥΡΙΖΑ
Κάλεσμα συμμετοχής στη αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9 το πρωί απευθύνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
ΠΑΜΕ: Απεργιακό ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερίας
Απεργιακή συγκέντρωση αύριο (10:30π.μ.) στην Πλατεία Ελευθερίας, προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, φοιτητές και μαθητές, αγρότες, μικροεπαγγελματίες κ.α. να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία.
«Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ξαναχτύπησαν για άλλη μια φορά στη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, αρνούμενες να πάρουν απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη και απορρίπτοντας την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για ενιαία απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Πρεμούρα πιάνει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όταν ακούνε κινητοποίηση για να μην θιγούν οι κοινωνικοί τους εταίροι βιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού. Έχουν επιλέξει συνειδητά να γίνουν απεργοσπάστες. Αποτελούν μια ελίτ της εργατικής αριστοκρατίας. Καλούν τους εργάτες να προσκυνήσουν την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, καλούν τους εργάτες να ξεχάσουν ποιοι είναι» αναφέρει το ΠΑΜΕ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template