Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Καθολική η συμμετοχή ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην απεργία

Καθολική ήταν η συμμετοχή των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί στο Νομό Μαγνησίας, στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
Μάλιστα στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία ήταν εμφανής η έλλειψη ταξί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έκτακτες ανάγκες που παρουσιάστηκαν, εξυπηρετήθηκαν από ορισμένα ταξί τα οποία είχαν επιλεγεί από τον τοπικό Σύλλογο και κυκλοφόρησαν ειδικά για το σκοπό αυτό.
Μιλώντας για την απεργία στο Ράδιο Ένα 102,5 , ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος» κ. Αναστ. Δεμερτζής, ανέφερε ότι οι ταξιτζήδες αντιδρούν στο λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων τους που προβλέπει για τον κλάδο τους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ζητούν να παραμείνουν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς.
«Προκαλεί μεγάλα προβλήματα ο νέος τρόπος φορολόγησης που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση», υποστήριξε ο κ. Δεμερτζής, επισημαίνοντας πως σε μια εποχή οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο τρόπος αυτός θα οδηγήσει στην αύξηση των κομίστρων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.
Σημείωσε ακόμη πως δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος είσπραξης του ΦΠΑ, ενώ πρόβλημα δημιουργείται και με την αναγραφή των ονομάτων των οδηγών στις αποδείξεις.
«Όταν η ταμειακή μηχανή γράφει το όνομα του ιδιοκτήτη, πως θα μπορεί εκείνος να αποδείξει ότι ήταν άλλος οδηγός στο ταξί», διερωτήθηκε ο κ. Δεμερτζής, θεωρώντας παράλληλα πως από την κυβέρνηση λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις.
Ανέφερε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει από το υπουργείο Μεταφορών διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος, τότε οι ταξιτζήδες είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν και νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010.
Ανέφερε μάλιστα πως την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν συναντήσεις των σωματείων των Θεσσαλικών Νομών και θα ληφθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template