Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αυστηρές ποινές σε μαθητές «νταήδες»

Με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος τιμωρήθηκαν οι δύο μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι συμμετείχαν με ένα ακόμα μαθητή του 2ου Λυκείου Βόλου σε ξυλοδαρμό μαθητή και καθηγητή του 1ου Γυμνασίου Βόλου μέσα στη σχολική τάξη την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχαν προπηλακίσει έναν ακόμα μαθητή στο 3ο Λύκειο, όπου με την παρέμβαση καθηγητών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Προχθές συνεδρίασε ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε οι δύο μαθητές της Γ΄τάξης να φύγουν από το σχολείο λόγω αυτής της συμπεριφοράς τους, που είναι πρωτοφανής για τα σχολικά δεδομένα του νομού. Στη συνεδρίαση αυτή διατυπώθηκε από ορισμένους εκπαιδευτικούς και η άποψη ότι οι μαθητές έπρεπε να τιμωρηθούν με απλώς με πενθήμερη αποβολή, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους περισσότερους καθηγητές.
Έτσι ή σήμερα ή αύριο η διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου θα αποστείλει τα χαρτιά των δύο μαθητών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να αποφασιστεί σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθούν.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Δημήτρης Παταβάλης έκανε λόγο για μια εύλογη απόφαση δεδομένου του σοβαρού περιστατικού που έλαβε χώρα στα δύο σχολεία και συμπλήρωσε ότι επρόκειτο για μια πρωτοφανή ενέργεια για τα δεδομένα της Μαγνησίας.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη οι δύο μαθητές του 2ου Γυμνασίου και ένας του 2ου Λυκείου αρχικά μπήκαν σε αίθουσα του 3ου Λυκείου, όπου προπηλάκισαν έναν μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, αλλά εξαιτίας της έγκαιρης παρέμβασης των καθηγητών αποχώρησαν από το σχολείο. Στη συνέχεια πήγαν στο 1ο Γυμνάσιο και επιτέθηκαν σε έναν μαθητή χτυπώντας τον με γροθιές, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και έναν καθηγητή που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.
Χθες εν τω μεταξύ συνεδρίασε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Λυκείου Βόλου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μέχρι το τέλος του έτους για τον 15χρονο μαθητή που συμμετείχε στο επεισόδιο. Υπήρξε βέβαια και η άποψη ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί με πενθήμερη αποβολή, αλλά οι καθηγητές για να πάρουν αυτή την απόφαση εκτίμησαν την σοβαρότητα του γεγονότος και προέκριναν την λύση της αποχώρησης του μαθητή του Α1 τμήματος από το σχολείο.
Να σημειωθεί ότι ο 15χρονος απουσίαζε πολύ συχνά από τα μαθήματα και ενδεχομένως να έχει χάσει τη χρονιά λόγω των απουσιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template