Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΕΔΥ: Δέσμευση για συνέχιση των κινητοποιήσεων

Με ποσοστά συμμετοχής που στους περισσότερους τομείς του Δημοσίου δεν ικανοποίησαν τους συνδικαλιστές, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Μικρή ήταν η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, τόσο λόγω του άστατου καιρού που επικρατούσε, όσο και λόγω της διάρρηξης που είχε σημειωθεί νωρίτερα στο χώρο και λόγω του έργου που είχαν να φέρουν εις πέρας οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δεν επέτρεψαν να ανοίξουν οι πόρτες της αίθουσας εκδηλώσεων.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος δεν θέλησε να κάνει κάποια ομιλία στους συγκεντρωμένους στον προθάλαμο του ΕΚΒ, ενώ το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης διάβασε το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Φιλ. Κωνσταντινίδης, το οποίο αργότερα επιδόθηκε στο Νομάρχη.
Χαρακτηριστικό επίσης της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης είναι ότι λίγη ώρα αργότερα, απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι που πρόσκεινται σε κόμματα της Αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με αφετηρία το ΕΚΒ πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στο κέντρο της πόλης όπου και διαλύθηκε.
Το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ
Στο ψήφισμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις και παρουσιάζεται το διεκδικητικό πλαίσιο των δημοσίων υπαλλήλων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:
Στήριξη και χρηματοδότηση των Ταμείων, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αύξηση των θέσεων εργασίας και σταθερή εργασία για όλους, πραγματικές αυξήσεις και κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο.
Τέλος στο ψήφισμά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι εκφράζουν την αντίδρασή τους για την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο ζήτημα της διαφυγής των πραγματικά υπευθύνων για την κρίση, δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Το ΤΕΕ
Εξάλλου στο ψήφισμά τους μηχανικοί και αρχιτέκτονες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΤΕΕ, θέτουν μεταξύ άλλων ως βασικά αιτήματα, την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, μεταρρυθμίσεις στην τεχνική εκπαίδευση, μη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους και θεσμοθέτηση κλαδικού μισθολογίου για μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους.
Η συμμετοχή σε ΔΟΥ, ΙΚΑ,Νοσοκομείο, Σχολεία, ΟΣΕ
Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν μέχρι αργά το μεσημέρι, η συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν σχεδόν καθολική, σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους αλλά και των εφοριακών, ενώ αρκετά χαμηλά περίπου 20% ήταν τα ποσοστά στους καθηγητές και 28% σε δασκάλους - νηπιαγωγούς.
Επίσης περίπου 40% ήταν το ποσοστό των εργαζομένων που απήργησαν στο Νοσοκομείο και στο ΙΚΑ, ενώ ανάλογα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν και σε άλλες υπηρεσίες.
Λόγω της απεργίας, προβλήματα σημειώθηκαν στην εξυπηρέτηση του κοινού στο σιδηρόδρομο, καθώς εργαζόμενοι συμμετείχαν στις τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία τους.
Εκτός των παραπάνω στην απεργία συμμετείχαν γιατροί του ΕΣΥ, ενώ μηχανικοί και αρχιτέκτονες στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει ο κλάδος τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Σημειώνεται ότι σε σχετικά ικανοποιητικά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία, των οικοδόμων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template