Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «Κανάκης»

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών «Κανάκης», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για οκτώ μήνες, έγινε (χθες) το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων σωματείων εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με μοναδικό αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων στους 32 εργαζόμενους και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας στην περιοχή.
Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ, Θαν. Παπαδημόπουλος και Γ. Κίτσιος, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων ΙΜΑΣ, ΕΥΡΗΚΑ, Coca-Cola, ΒΙΟΣΩΛ, Καθαριστριών, ΒΙΣ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΒΕΚ, Χαλυβουργίας, Ηλεκτροτεχνιτών, της Ένωσης χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων, το Δίκτυο για τα Πολιτικά Δικαιώματα κ.α.
Ο Κώστας Στεργίου, γραμματέας του Συνδικάτου μετάλλου, επισήμανε ότι η χθεσινή συγκέντρωση είχε δύο στόχους και σκοπούς. Η εργατική τάξη να αναδείξει την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την έμπρακτη υποστήριξή της, στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «Κανάκης» για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ακόμη, στόχος ήταν να αναδειχτεί με τον πλέον αγωνιστικό τρόπο στην κυβέρνηση και την πολιτική εξουσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλη κοροϊδία.
Νέο ραντεβού
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για αύριο Τετάρτη, στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ, ενώ μετά το τέλος της κινητοποίησης τονίστηκε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας από τον οποίο και θα απαιτήσουν να δοθούν οριστικές απαντήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της «Κανάκης».
Ο γραμματέας του Συνδικάτου ευχαρίστησε το Σωματείο της Εύρηκα για την προσφορά απορρυπαντικών στους απολυμένους, την ΕΒΟΛ, για την προσφορά δύο κουτιών γάλακτος καθημερινά και το Σωματείο της Coca Cola, που τους χορηγεί προϊόντα της εταιρίας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template