Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο Νίκος Καββαδίας "πέταξε" από τη θάλασσα στον ουρανό

ΓΙΑ τον ποιητή και πεζογράφο Νίκο Καββαδία έχουν γραφτεί πολλά στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης  καθώς και σε αφιερώματα λογοτεχνικών περιοδικών. Υπάρχουν εξαιρετικές παρουσιάσεις για τη βιογραφία και το έργο του ποιητή, ειδικές αναρτήσεις και εκδόσεις για την μελοποίηση των στίχων του, ακόμα και λεξικό με τις λέξεις και τους ναυτικούς όρους που χρησιμοποίησε στο έργο του. Φωτογραφίες του ποιητή και αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν μαζί του ή τον συνάντησαν επίσης πολλές. Εμείς στο RsB, με αφορμή την σημερινή ημέρα (10 Φεβρουαρίου)  που «πέταξε» ο Νίκος Καββαδίας  από τη θάλασσα στους ουρανούς,  επιλέξαμε να σας «πλοηγήσουμε» σε ορισμένα από τα «λιμάνια» που «ξεμπαρκάρισε» ο «Κόλιας».
Σύντομο βιογραφικό  από τη ΒΙΚΙΠΑίΔΕΙΑ.
Αφιέρωμα από το ένθετο «7 ΜΕΡΕΣ» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 28/2/1999 «Ταξίδεψε όλη τη ζωή – ως το θάνατο…» (ο τίτλος είναι από το άρθρο του συγγραφέα και ναυτικού Φίλιππα Φιλίππου)
Στο Β΄ Μέρος θα παρουσιάσουμε μελοποιημένους στίχους του Νίκου Καββαδία και εξώφυλλα δίσκων. Σε συνεργασία με το RADIO HAIDARI θα έχουμε αφιέρωμα  (πρόγραμμα) στα τραγούδια που ποιητή.
......................................................................................................................................................................
Στο  Α΄ Μέρος σημειώναμε ότι τα έχουν πει και τα έχουν γράψει άλλοι, πριν από εμάς, για τον Καββαδία.
Εμείς στο RsB σας “πλοηγούμε” α) στο ηλεκτρονικό ανθολόγιο του Νίκου Σαραντάκου όπου υπάρχει το σύνολο των ποιημάτων του Νίκου Καββαδία και β) στο εξαιρετικό ηλεκτρονικό περιοδικό ΠΟΙΕΙΝ στο οποίοι δημοσιεύεται το άρθρο/έρευνα του Μιχάλη Γελασάκη με τίτλο “Ο μελοποιημένος Καββαδίας”.
Και ενώ “πλοηγήστε” στον Καββαδία ακούτε τα μελοποιημένα ποιήματά του από το RADIO HAIDARI by Gab.
Από το Roseta Books

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template