Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Σύσταση ανώνυμης εταιρίας μεταξύ των Δήμων Μηλεών-Αφετών

Η ισχύς εν τη ενώσει και πριν ακόμη εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης». Οι Δήμοι Μηλεών και Αφετών προχώρησαν στη σύσταση μίας Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Παραγωγική και Εμπορική Μηλεών Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ». Το καταστατικό της νέας εταιρίας συντάχθηκε σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας συμμετέχουν η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών και ο Δήμος Αφετών.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας στις 9 Φεβρουαρίου εξελέγη ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ έγινε και μια γενικότερη ενημέρωση για τη λειτουργία της νέας εταιρίας και ο δήμαρχος Απόστολος Αρέθας που είναι και ο νέος πρόεδρος, προχώρησε στον προσδιορισμό των νέων στόχων, δηλώνοντας πως πρόκειται για μία εταιρία που έχει ως «προίκα» την κερδοφορία, (αφού όπως υπολογίζεται το 2010 ο προϋπολογισμός της θα ξεπεράσει το ποσό των 700.000 ευρώ), την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να προχωρήσει σε μια εκ νέου αναπτυξιακή πορεία και προσφέροντας γνώση στο Δήμο Αφετών.
Μία από τις κυριότερες δραστηριότητες της Δημοτικής Επιχείρησης ήταν η δημιουργία γυναικείου τμήματος παρασκευής – τυποποίησης παραδοσιακών προϊόντων αλλά και ειδών λαϊκής τέχνης. Παράλληλα παράγονται προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, λάδι, τσίπουρο κ.ά., ενώ στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader II δημιουργήθηκε πρότυπη μονάδα Αγροτουρισμού στο Δ.Δ. Καλών Νερών. Αξίζει να αναφερθεί και η ίδρυση του σύγχρονου αποστακτηρίου – ποτοποιείου – τυποποίησης τσίπουρου, αποσταγμάτων από διάφορα φρούτα της περιοχής καθώς και ηδύποτα. Πολύ σύντομα η ΔΕΜ, θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του λαδιού, με παραγωγή – τυποποίηση.
Παράλληλα, ο Δήμος Μηλεών στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανάπτυξης, της προώθησης της επιχειρηματικότητας και της ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας, προχώρησε στην αναπαλαίωση και επισκευή δύο παραδοσιακών ξενώνων. Πρόκειται για τον ξενώνα «Φιλιππίδη» στις Μηλιές και τον Ξενώνα «Αλατίνου» στις Πινακάτες.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου η Δημοτική Επιχείρηση διηύρυνε τις δραστηριότητές της προχωρώντας στη λειτουργία δημοτικής ταβέρνας, καθώς επίσης και στην εκμετάλλευση δημοτικού καταστήματος – περιπτέρου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τον Νοέμβριο του 2008 η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.428.402 ευρώ και ο προϋπολογισμός ΔΕΜ είναι 145.800 ευρώ. Το πρόγραμμα προωθεί την εγκατάσταση μικρής και μεσαίας κλίμακας φωτοβολταϊκών πάνελς σε αγροτικές και αστικές περιοχές, επιδιώκει την αύξηση της τεχνογνωσίας και της αποδοχής των πλεονεκτημάτων, τόσο από το δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη πολιτικών και στρατηγικών που να υποστηρίζουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελς κυρίως σε εγκαταλελειμμένες - υποβαθμισμένες περιοχές Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template