Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Πτώση έως 20% στην εμπορική αγορά του Αλμυρού

Δεν θα «ανασάνουν» από τις χειμερινές εκπτώσεις οι έμποροι του Αλμυρού. Οι πωλήσεις παρουσιάζουν πτώση μέχρι και 20%, αν και βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκπτωτικής περιόδου, ενώ τον τελευταίο χρόνο οι «αναδουλειές» οδήγησαν επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο.
Αν και οι εκπτώσεις κυμαίνονται σε ιδιαίτερα δελεαστικά επίπεδα, ξεκινάνε από 30% και αγγίζουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και το 60 με 70%, το αγοραστικό κοινό δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων παρουσιάζουν πτώση έως και 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο για το 2009 ειδικά σε ό,τι αφορά τα είδη ένδυσης και υπόδησης. Τα είδη πρώτης ανάγκης παραμένουν ακλόνητα, ενώ ιδιαίτερη πτώση δεν παρουσίασαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών.
«Ο κόσμος παίρνει πια τα απαραίτητα, αυτά δεν θα τα κόψει και ποτέ, απλά μπορεί να τα περιορίσει, και έχει αφήσει στην άκρη όλα τα άλλα. Ρούχα, παπούτσια έχουν πάρει την κατιούσα στις πωλήσεις», σημειώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού κ. Μακανίκας και προσθέτει πως «τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών παραδόξως, σημείωσαν σταθερή πορεία κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων».
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μακανίκας, αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει πέσει η κίνηση και πολλοί από τους εμπόρους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησής τους αλλά και των ίδιων, ωστόσο «ακόμα δεν έχουν έρθει τα χειρότερα. Νομίζω πως από εδώ και πέρα θα δυσκολευτούμε ακόμα περισσότερο».
Πάντως τον τελευταίο χρόνο η μείωση της κίνησης οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις στον Αλμυρό να βάλουν λουκέτο, ενώ δεν είναι λίγα τα καταστήματα -όπως καταμαρτυρούν δημότες- που επειδή δεν υπάρχει πελατεία κλείνουν νωρίτερα από το ωράριο της εμπορικής αγοράς.
«Οι τιμές δεν γίνεται να πάνε πιο χαμηλά. Ήδη ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος, που το κέρδος από τις συνεχείς μειώσεις είναι σχεδόν μηδαμινό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μάθει ο κόσμος, οι Αλμυριώτες, να στηρίζουν την τοπική αγορά και να μην πηγαίνουν στα κοντινά μεγαλύτερα αστικά κέντρα και εννοώ το Βόλο και την Λάρισα», τονίζει ο κ. Μακανίκας και ξεκαθαρίζει πως «αυτό που λέω είναι πως ήδη η κίνηση είναι μειωμένη από τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Δεν αντέχουν οι έμποροι να έχουν και άλλες διαρροές στο εισόδημά τους».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template