Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Διαρρήκτες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι στο ΕΚΒ… που έγινε στόχος διάρρηξης προχθές το βράδυ.
Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή νωρίς το πρωί όταν η υπάλληλος Τζένη Κυριακοπούλου- Κεχρή εισήλθε πρώτη στο κτίριο και βρέθηκε μπροστά σε παραβιασμένες πόρτες και πεταμένα συρτάρια με έγγραφα του Εργατικού Κέντρου.
Άναυδοι έμειναν προχθές το πρωί οι υπάλληλοι του ΕΚΒ, αλλά και οι συνδικαλιστές από το γεγονός που χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρο, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα που να συνηγορούν ότι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα, έχει γίνει στόχος.
Η κ. Τζένη Κυριακοπούλου- Κεχρή εισήλθε γύρω στις 8 το πρωί στο κτίριο και αμέσως διαπίστωσε ότι κάτι συμβαίνει, αφού οι πόρτες ήταν εμφανώς παραβιασμένες και η ακαταστασία μαρτυρούσε ότι είχε γίνει διάρρηξη.
Στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν τα γραφεία του προέδρου και του Γραμματέα του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου και Γ. Κίτσιου.
Καταστράφηκαν πόρτες και έπιπλα, έσπασαν συρτάρια και άρπαξαν υπηρεσιακά έγγραφα, συνδικαλιστικού περιεχομένου, αλλά και ορισμένα χρήματα από συνδρομή σωματείου.
Αμέσως ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου που έσπευσε στο ΕΚΒ προκειμένου να γίνει σήμανση, ενώ η Διοίκηση κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.
Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που είχε χθες 24ωρη απεργία, εάν και τελικά οι απεργοί παρέμειναν για αρκετή ώρα με πανό και πλακάτ έξω από το κτίριο μοιράζοντας απεργιακό υλικό με τα αιτήματά τους.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΒ εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη επίθεση, η οποία φυσικά παραμένει άγνωστο από ποιους έγινε και για ποιο λόγο.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template