Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο δρόμος για Λεφόκαστρο θα κοπεί στα δύο!

Να κοπεί στα δύο κινδυνεύει το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο Αφήσσου – Λεφοκάστρου στο σημείο Ραζή. Ο δρόμος έχει καταστραφεί από την τελευταία κακοκαιρία, ενώ οι βροχές των προηγούμενων ημερών επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση. Την ίδια στιγμή κατολισθήσεις που σημειώνονται σε καθημερινό σχεδόν βαθμό στην περιοχή της Ξινόβρυσης έχουν θορυβήσει τους κατοίκους.
Τα παραπάνω ζητήματα απασχόλησαν την προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργαλαστής. Τα προβλήματα έθεσαν εκτός ημερησίας διάταξης οι σύμβουλοι της μειοψηφίας του δήμου.
Ειδικότερα από την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε το νομό υπέστη σημαντικές ζημιές ο δρόμος Άφησσος – Λεφόκαστρο και στο σημείο Ραζή μάλιστα η ζημιά είναι τόσο μεγάλη, που σε ενδεχόμενη καταιγίδα θα υποστεί ολοσχερής καταστροφή ο δρόμος και θα κοπεί στα δύο.
Το πρόβλημα μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται, καθώς είναι απαραίτητη για την επίλυσή του η κατασκευή ενός τοιχίου αντιστήριξης, ωστόσο όταν ξεκίνησε παλαιότερα να γίνει το έργο το σταμάτησε η Κτηματική Υπηρεσία, καθώς όπως αποφάνθηκε επρόκειτο για αιγιαλό.
«Είναι αναγκαίο να συνεργαστούν ο δήμος, η ΝΑΜ, η Κτηματική Υπηρεσία και όλοι όσοι είναι αρμόδιοι για να λυθεί το πρόβλημα. Ο δρόμος θα κοπεί στα δύο και δεν θα μπορεί να περνάει ούτε αμάξι αλλά ούτε και πεζός, ενώ θα κοπεί και η σύνδεση με το Νότιο Πήλιο», σημείωσε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Διανελλάκης.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως στην περιοχή του Λεφοκάστρου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με το χείμαρρο που διασχίζει το χωριό, καθώς όταν βρέχει μαζεύει πολύ νερό και δεν επιτρέπει τη διέλευση πεζών, με την κατασκευή πεζογέφυρας να καθίσταται αναγκαία.
Την ίδια στιγμή στην περιοχή της Ξινόβρυσης οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι από τις καθημερινές κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, καθώς οι περισσότερες κατολισθήσεις σημειώνονται σε αγροτικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να καθιστούν αδύνατη την πρόσβασή τους στα κτήματά τους σε συνδυασμό με την ήδη κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία της περιοχής.
«Υπάρχουν έντονα παράπονα από τους κατοίκους της Ξινόβρυσης για τις κατολισθήσεις, γιατί καθιστούν τους δρόμους δύσβατους αλλά πάνω από όλα επικίνδυνους», αναφέρει ο κ. Διανελλάκης, ενώ ο δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς υποσχέθηκε πως ο δήμος άμεσα θα επιληφθεί της αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές.
Τέλος το Σώμα απασχόλησε η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Σφίγγαιο, που βρίσκεται στην πλατεία της Αργαλαστής και αποτελεί ουσιαστικά το 2ο Κοινοτικό Κατάστημα, αφού όπως κατήγγειλε η ομάδα μειοψηφίας αυτή την στιγμή στο κτήριο επικρατούν «τριτοκοσμικές συνθήκες».
«Ο δήμος έχει περίπου 40.000 ευρώ στη διάθεσή του για να φτιάξει το κτήριο και το αφήνει έτσι. Αν είναι δυνατόν, δυσφημίζεται έτσι και η περιοχή μας», σημειώνει ο κ. Διανελλάκης.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template