Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ

Στο ίδιο σήριαλ… πρωταγωνιστές και πάλι οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της ΜΕΛΚΑ στον Περιφερειακό στο κομμάτι από Γορίτσα έως την Αγριά. Πληρώνονται με το σταγονόμετρο και αφού πρώτα προειδοποιήσουν με στάση εργασίας και κινητοποιήσεις.
Έτσι έγινε και χθες. Απλήρωτοι δύο μήνες συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Έπειτα από πιέσεις η εταιρία δεσμεύτηκε να δώσει από 500€ σε όλους σήμερα, ενώ θα εξοφλήσει το Δεκέμβριο τις επόμενες μέρες. Για τα οφειλόμενα του Ιανουαρίου συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συζητήσουν σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.
«Η κατάστασή είναι απελπιστική» τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάγιος Λαγοδόντης, καθώς είναι η πολλοστή φορά που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε έγκαιρα. Από τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησε αυτή η ιστορία και συνεχίζεται, ενώ το προσωπικό στη συγκεκριμένη εργολαβία έχει μειωθεί από την αρχή που ξεκινήσαμε στο 50%».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Λαγοδόντης, στους 16 περίπου οικοδόμους οφείλονται 10 μεροκάματα μέσα στο Δεκέμβριο και 10 μέσα στον Ιανουάριο. Εκτιμάται ότι η εταιρία οφείλει από 1.500€ -1.600€ στον καθένα. Στους οκτώ χειριστές και οδηγούς μηχανημάτων οφείλονται δύο μισθοί, του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, από 2.500€ - 3.000€ στον καθένα. Επισημαίνεται ότι η εταιρία είχε κάνει παύση εργασιών σε όλες τις εργολαβίες της ανά την Ελλάδα από τις 15 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2010.
Χθες στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και συζήτησαν το θέμα, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με εκπροσώπους της εταιρίας υπήρξε η δέσμευση ότι σήμερα θα πάρουν όλοι από 500€ κι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η εξόφληση του Δεκεμβρίου και για τον Ιανουάριο θα συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. «Η αγορά είναι νεκρή. Η ανεργία στον κλάδο μας είναι περίπου 70%. Το εκμεταλλεύεται λοιπόν η εταιρία και όλο καθυστερεί να μας πληρώσει», επισημαίνει ο κ. Λαγοδόντης και υπενθυμίζει ότι το 50% των ατόμων που απασχολούνταν σε διάφορες θέσεις στην συγκεκριμένη εργολαβία του Περιφερειακού μειώθηκε κατά 50% μετά και τις απολύσεις που έγιναν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template