Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΜΕΛΚΑ

Στο ίδιο σήριαλ… πρωταγωνιστές και πάλι οι εργαζόμενοι στην εργολαβία της ΜΕΛΚΑ στον Περιφερειακό στο κομμάτι από Γορίτσα έως την Αγριά. Πληρώνονται με το σταγονόμετρο και αφού πρώτα προειδοποιήσουν με στάση εργασίας και κινητοποιήσεις.
Έτσι έγινε και χθες. Απλήρωτοι δύο μήνες συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Έπειτα από πιέσεις η εταιρία δεσμεύτηκε να δώσει από 500€ σε όλους σήμερα, ενώ θα εξοφλήσει το Δεκέμβριο τις επόμενες μέρες. Για τα οφειλόμενα του Ιανουαρίου συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να συζητήσουν σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.
«Η κατάστασή είναι απελπιστική» τονίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάγιος Λαγοδόντης, καθώς είναι η πολλοστή φορά που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε έγκαιρα. Από τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησε αυτή η ιστορία και συνεχίζεται, ενώ το προσωπικό στη συγκεκριμένη εργολαβία έχει μειωθεί από την αρχή που ξεκινήσαμε στο 50%».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Λαγοδόντης, στους 16 περίπου οικοδόμους οφείλονται 10 μεροκάματα μέσα στο Δεκέμβριο και 10 μέσα στον Ιανουάριο. Εκτιμάται ότι η εταιρία οφείλει από 1.500€ -1.600€ στον καθένα. Στους οκτώ χειριστές και οδηγούς μηχανημάτων οφείλονται δύο μισθοί, του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, από 2.500€ - 3.000€ στον καθένα. Επισημαίνεται ότι η εταιρία είχε κάνει παύση εργασιών σε όλες τις εργολαβίες της ανά την Ελλάδα από τις 15 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2010.
Χθες στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και συζήτησαν το θέμα, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με εκπροσώπους της εταιρίας υπήρξε η δέσμευση ότι σήμερα θα πάρουν όλοι από 500€ κι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η εξόφληση του Δεκεμβρίου και για τον Ιανουάριο θα συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. «Η αγορά είναι νεκρή. Η ανεργία στον κλάδο μας είναι περίπου 70%. Το εκμεταλλεύεται λοιπόν η εταιρία και όλο καθυστερεί να μας πληρώσει», επισημαίνει ο κ. Λαγοδόντης και υπενθυμίζει ότι το 50% των ατόμων που απασχολούνταν σε διάφορες θέσεις στην συγκεκριμένη εργολαβία του Περιφερειακού μειώθηκε κατά 50% μετά και τις απολύσεις που έγιναν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template