Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στο ρελαντί οι μπουλντόζες της Ν.Α.Μ. για το Τρίκερι

Μπροστά στην αρχιτεκτονική πινελιά που θα μπει στο παραλιακό μέτωπο του Τρικερίου, φαίνεται ότι σταμάτησαν οι μπουλντόζες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Αντί της κατεδάφισης –στο πλαίσιο της επιχείρησης «ελεύθερες παραλίες»- από συνεργεία της ΝΑΜ, των παράνομων κατασκευών στη ζώνη του αιγιαλού στις Κόττες και την Αγία Κυριακή Τρικερίου, που αποτελούν προέκταση των εστιατορίων και καφετεριών της περιοχής επί σειρά ετών, προωθείται η νομιμοποίηση ηπιότερων κατασκευών στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την αισθητική και περιβαλλοντική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η λύση που προτάθηκε από την Κοινότητα Τρικερίου και έγινε αποδεκτή από τη ΝΑΜ, φαίνεται ότι έδωσε το «φιλί της ζωής» στους επιχειρηματίες της περιοχής, των οποίων τα καταστήματα απειλούνταν με λουκέτο, την ίδια ώρα που 100 περίπου εργαζόμενοι θα έμεναν στο δρόμο. Παράλληλα, το έργο που θα γίνει και θα νομιμοποιεί τους επιχειρηματίες, θα λειτουργήσει και ως ασπίδα προστασίας για τους ίδιους, που στο παρελθόν είχαν κερδίσει την ανοχή στελεχών ελεγκτικών υπηρεσιών, των οποίων τα στόματα έκλειναν με… αστακομακαρονάδες!
ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες της περιοχής του Τρικερίου, με επικεφαλής τον κοινοτάρχη, Νικ. Φορτούνα, κατέκλυσαν χθες το πρωί, τους διαδρόμους της Νομαρχίας Μαγνησίας. Απόφαση που εκδόθηκε προ τριμήνου για την κατεδάφιση των παράνομων σκιάστρων των καταστημάτων τους που βρίσκονται στη ζώνη του αιγιαλού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ελεύθερες παραλίες» της ΝΑΜ, τους έθεσε σε εγρήγορση.
Όπως εξηγούσαν, οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων τους είναι πολύ μικροί και για την εξυπηρέτηση των πολυπληθών θαμώνων τους κυρίως τη θερινή περίοδο, προχώρησαν στην κατασκευή των σκιάστρων, κάτω από τα οποία ανέπτυξαν τραπεζοκαθίσματα. Ενδεχόμενη κατεδάφιση των σκιάστρων, ουσιαστικά θα οδηγούσε σε «λουκέτο» τις επιχειρήσεις που δεν θα είχαν πλέον λόγο δραστηριοποίησης, αλλά και σε απόλυση τους 100 περίπου εργαζόμενους που απασχολούνται.
«Η εφαρμογή της απόφασης θα ήταν καταδικαστική για τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους», παρατήρησε χθες ο κ. Φορτούνας.
ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ…
Η καταπάτηση του αιγιαλού από τις παράνομες κατασκευές των επιχειρηματιών, φέρει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πίσω…
Όλοι γνώριζαν για τα κακώς κείμενα στην παραλιακή ζώνη του Τρικερίου, ακόμη και οι ίδιες οι ελεγκτικές αρχές. «Υπήρχε ανοχή από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, στελέχη των οποίων έρχονταν και τρώγανε αστακομακαρονάδες στα συγκεκριμένα καταστήματα», παραδέχθηκε ο κοινοτάρχης Τρικερίου, Νικ. Φορτούνας, σκιαγραφώντας τη νοοτροπία στελεχών ελεγκτικών υπηρεσιών, «θύματα» των οποίων ήταν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες ως αντάλλαγμα για να «ζουν» οι επιχειρήσεις τους!
Και παρά το γεγονός ότι οι κατασκευές είναι παράνομες, οι καταστηματάρχες καταβάλλουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα τέλη για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ
Στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν χθες, κοινοτάρχης Τρικερίου και καταστηματάρχες με το νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια, αποφασίστηκε οι μπουλντόζες να δουλέψουν στο… ρελαντί.
Μέσα σε έξι μήνες, η Κοινότητα Τρικερίου, θα αναλάβει να καταθέσει μελέτη για την αισθητική και περιβαλλοντική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της περιοχής, στην Κτηματική Υπηρεσία. Στη μελέτη θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και λύση για τη νόμιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων που σήμερα δραστηριοποιούνται εντός του αιγιαλού με παράνομες κατασκευές.
Με τη χρηματοδότηση δε της μελέτης και την ολοκλήρωση των εργασιών, πέρα από τη λύση που θα δοθεί στο αδιέξοδο των επιχειρηματιών, το Τρίκερι θα καμαρώνει για την ομοιομορφία και αναβάθμιση του παραλιακού του μετώπου.
«Πειστήκαμε για την αισθητική αναβάθμιση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και αποφασίσαμε να αναστείλουμε την εφαρμογή της απόφασης», σημείωσε ο κ. Παπατόλιας.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template