Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε ραδιοσταθμό

Ενα πρωτοφανές γεγονός για τα τοπικά δεδομένα έλαβε χώρα την Κυριακή το μεσημέρι, όταν ένας 25χρονος ληστής, αφού εισέβαλε στα γραφεία ραδιοφωνικού σταθμού στη Ν. Ιωνία, αρπάζοντας υλικά αξίας πάνω από 3.000 ευρώ και προκαλώντας υλικές ζημιές στο χώρο, κατευθύνθηκε στο κτήριο Ματσάγγου, το οποίο είναι πανεπιστημιακής ιδιοκτησίας κι επομένως έχει άσυλο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του από τις αρχές.

Ο δράστης μπήκε στο χώρο του ραδιοσταθμού, όπου εργαζόταν πριν από λίγο καιρό, με το κλειδί που είχε στην κατοχή του και αφού προκάλεσε υλικές ζημιές, σπάζοντας πόρτες και ανακατεύοντας συρτάρια με διάφορα έγγραφα, πήρε μαζί του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καλώδια, μικρόφωνα και ό,τι υλικό εξυπηρετεί τη μετάδοση των εκπομπών.
Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός από εργαζόμενο του σταθμού, ο οποίος πήγε στις 4 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής για να εργαστεί, αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί μετά από τις απαραίτητες ανακρίσεις κατέληξαν πως υπεύθυνος για την κλοπή ήταν ο 25χρονος. Επικοινώνησαν με το περιβάλλον του, ενώ μετά από λίγο ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο και ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.
Θέλοντας όμως να αποφύγει τη σύλληψή του τράπηκε σε φυγή και κατευθύνθηκε στο κτήριο Ματσάγγου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών κι έχει άσυλο, καθώς είναι πανεπιστημιακός χώρος.
Έτσι τα χέρια της Ασφάλειας είναι δεμένα, γιατί η «εισβολή» των αστυνομικών στο χώρο μπορεί να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Σχολιάζοντας όμως το θέμα αυτό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού για το περιστατικό, επεσήμανε πως «το πανεπιστήμιο προστατεύει ιδέες και όχι κακουργηματικές πράξεις».
Ο 25χρονος απασχολήθηκε για κάποιο διάστημα στο σταθμό ως μουσικός παραγωγός, ενώ είχε απειλήσει πολλές φορές τη διεύθυνση πως θα καταστρέψει τα πάντα μέσα στο χώρο. Μάλιστα εργαζόμενοι, μιλώντας για το δράστη, τον χαρακτήρισαν επιπόλαιο, που πολλές φορές είχε έντονα ξεσπάσματα, ενώ η διεύθυνση τού είχε επιστήσει την προσοχή κυρίως για τον τρόπο συμπεριφοράς του απέναντι στους υπόλοιπους εργαζομένους αλλά και απέναντι στους ακροατές.
Ο νεαρός δράστης έλυσε τη συνεργασία του με το σταθμό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Παπανάτσιο, δημοσιογράφο, με δική του θέληση, καθώς βρήκε αλλού εργασία.
Το αποτέλεσμα όμως αυτής της πράξης αναστάτωσε όλο το προσωπικό και τη διεύθυνση του σταθμού, αφενός μεν για το κόστος των ζημιών που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, αφετέρου δε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μετάδοση των εκπομπών.
«Δεν έχουμε ούτε το μουσικό μας αρχείο ούτε τα σήματα του σταθμού, έχουν κλαπεί οι σκληροί δίσκοι με όλο μας το υλικό και η εργασία μας γίνεται αδύνατη», σχολίασε ο κ. Παπανάτσιος.
Μάλιστα χθες καμία εκπομπή δεν μπόρεσε να «βγει στον αέρα», ενώ το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται ίσως και τις επόμενες ημέρες.
Να σημειωθεί πως η διεύθυνση του σταθμού κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ η αστυνομία δεν είχε επιχειρήσει την είσοδό της στο κτήριο Ματσάγγου.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΛΦΑ ΣΚΑΪ 103 , όπου έγινε το συμβάν.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template